banner480

Didim Altınkum Mavi Kart Atık Alım Tesisi Açıldı

Denizlerimizi temiz tutmak amacıyla tur teknelerinin sintine atıklarını, kanalizasyona gönderilmesini sağlayan Mavi Kart Atık Alım Sistemi Tesisinin açılışı gerçekleşti.

Didim Altınkum Mavi Kart Atık Alım Tesisi Açıldı
banner269
 İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi tarafından temin edilen, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından altyapısı kurulan tesisin, Didim Altınkum Balıkçı İskelesindesin de, 13 Ekim Salı günü gerçekleştirilen açılışa, Belediye Başkan Yardımcımız Salih Bankoğlu'nun yanı sıra ile Didim Kaymakamı Iskender Yönden, , İMEAK DTO Izmir Şubesi Meclis Başkanı Geza Dologh ve Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Aydın Büyükşehir Belediyesi Denizcilik Daire Başkanı Barış Tarım, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Tufan Asrav, Aydın Çevre Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Emine Mine Sert, Didim Bot Komutanı Ütğm. Hüseyin Hesapçıoğlu, Güllük Liman Başkanı Türker Kutlu, gezi tekneleri ve su ürünleri kooperatiflerinin yöneticileri katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende;

Altınkum’daki atık  alım sisteminin Ege kıyılarına örnek olacağını açıklayan  İMEAK DTO Izmir Şubesi  Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, “Odamız tarafından temin edilen, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından altyapısı kurulan Mavi Kart Atık Alım Sistemi, Didim’deki günübirlik tur teknelerimize hizmet vermeye başladı. Bu tesis sayesinde denizlerimizdeki kirlilik azalacak, teknelerimizden kaynaklı oluşabilecek deniz kirliliği kayıt altına alınacak” diye konuştu.

Mavi Kart Atık Tesisinin denizciliğe verilen önem açısından önemli bir tesis olduğunu belirten Aydın Büyükşehir Belediyesi Denizcilik Daire Başkanı Barış Tarım,"Tesisin Denizcilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Mavi Kart Atık Tesisinin İlçemize hayırlı olmasını temennisinde bulunan Belediye Başkan Yardımcımız Salih Bankoğlu; "Bu tesisin yapılması için 2014 yılının başından itibaren Büyükşehir Belediyesi ile çalışmalar yaptık. Aydın Büyükşehir Belediyesi Denizcilik Daire Başkanlığının kurulmasıyla işlemler hızlandı ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesinin katkıları İl Çevre Müdürlüğünün yardımları sonucunda İlçemizde denizlerimizin önemli bir sorununu çözmüş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Katkı veren tüm kurumlara Belediyemiz adına Didim adına çok teşekkür ediyoruz, İlçemiz için hayırlı olsun." dedi.

Didim Kaymakamı İskender Yönden konuşmasında Didim için Mavi Kart Atık Alım Tesisi’nin önemine dikkat çekti.

Projenin yerel yönetim ve sivil toplum işbirliği ile gerçekleştiğini sözlerine ekleyen Didim Kaymakamı İskender Yönden "Bundan sonra tur teknelerine ‘hizmeti ayağınıza getirdik, sonuçlarını da göreceğiz, Altınkum’u pırıl pırıl koruyacağız ki, buradaki turizm tesisleri çalışsın, insanlar ekmek yesin. Bu tesisi kuranlara ne kadar teşekkür etsek az."dedi

Açılış konuşmaları ve kurdelenin kesilmesinin ardından,  tur teknesinden verilen atık ile sistem hizmete açıldı. İMEAK DTO İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, Didim için Mavi Kart Atık Alım tesisin anahtarını Didim Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu’na teslim etti.








Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2015, 09:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472