banner488

Büyükşehir Belediyesi 30 Bin Adet Yerel Fide Dağıtacak

Türkiye’nin en önemli tarım merkezlerinden biri olan Aydın’da, Büyükşehir Belediyesi yerel ürün çeşitliliğini artırmak için önemli bir projeye imza atıyor.

Büyükşehir Belediyesi 30 Bin Adet Yerel Fide Dağıtacak
banner496

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın’ın yerel  tohumlarından elde edilen 30 bin adet fidenin ilk etabının dağıtımını 27 Nisan Pazartesi günü saat 17:00’da Atatürk Kent Meydan’ında yapacak.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yerel ürün çeşitliliğini gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Tohumlarımız ve geleneksel tarım yöntemlerimiz hızla kayboluyor. Bu yok oluşun önüne geçmeyi planlıyoruz” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi bu amaçla  Karaot Tohum Derneği ile Yenipazar ilçesinde   Yerel Tarım Ürünleri  Çalışma Sahası oluşturdu. Büyükşehir Belediyesi 27 Nisan Pazartesi günü  saat 17:00’da Atatürk Kent Meydan’ında,  Yenipazar’daki çalışma sahasında yetiştirilen 5 bin adet domates, biber ve patlıcan fidesinin dağıtımını gerçekleştirecek. 25 bin adet yerel fide ise İl genelindeki köylerde  Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerince dağıtılacak.







Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2015, 16:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472