banner488

Başkan Özakcan “Biz Muhtarlarla Etle Tırnak Gibiyiz”

Aydın Efeler Belediyesi Başkanı Mesut Özakan, Efeler ilçesinde görevli 81 mahalle muhtarından 60 muhtarla yemekte buluştu.

Başkan Özakcan “Biz Muhtarlarla Etle Tırnak Gibiyiz”
banner269
 CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın da katıldığı toplantıda konuşan Efeler Belediye Başkanı Özakcan, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle muhtarların gününü kutladı. Belediye olarak yerelde göstermiş oldukları başarıyı muhtarlara borçlu olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mesut Özakcan “Seçildiğim günden beri parti ayrımı yapmaksızın bütün mahallelere hizmet götürmeye gayret gösterdim. Biz muhtarlarla etle tırnak gibiyiz. Birbirimizle dayanışma içerisinde yapmış olduğumuz hizmetleri ileriki günlerde arttırarak sürdüreceğiz.” dedi.

 Her mahalleye bir kültür merkezi yapmayı hedeflediklerini belirten Başkan Mesut Özakcan, Kızılcaköy Mahallesinde açılışı yapılacak kültür merkezi hakkında şunları söyledi “Bu kültür merkezimizde 50 öğrenci kayıtlı bulunmakta. Kültür merkezimizde öğrencilere sanat, fen, oyun, zekâ oyunları, okuma, dua okumaları gibi kurslar vereceğiz” şeklinde konuştu.

Ekonomik Kriz Riskle Yükseliyor

Özakcan’dan sonra konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan “7 Haziran’da sandıktan dört partinin koalisyon kurması mesajı çıktı. Siyasetin ve siyasetçinin görevi milleti imtihan etmek değil. Bütünleme sınavı gibi tekrar seçime gidelim demek siyasetin lüksü içerisinde değil. Siyaset kurumu bu süreçte doğru bir sınav veremedi.

Türkiye’nin önündeki problemi aşabilmesi için dört yıllık bir reform hükümetine ihtiyaç var dedik.

Ekonomik kriz riskle yükseliyor. Türkiye terörle karşı karşıya kalma ihtimali çok yüksek. Gelin hükümeti kuralım dedik. Bizimle kurmuyorsanız diğer partilere kurun dedik. Buna müsaade etmediler şimdi seçime gidiyoruz. Esnafın, tarım sektörünün, sanayinin, imalat sektörünün problemi var. Dar gelirli vatandaşların geçim sıkıntısı var. İşsizlik var. Bu sorunları konuşarak çözebiliriz. Ortak dil ile bu sorunları çözmek istiyoruz.

 Türkiye Ortadoğu’daki terörün odağı haline gelmiştir. Türkiye’nin toplumsal barışını yeniden sağlamalıyız. Türkiye’nin terör iklimiyle iktidar arasında ilişki kuruluyor. Türkiye’yi bu tablodan çıkarmak için siz muhtarların üzerine büyük bir görev düşüyor. Özellikle refahı tabana yayacak şekilde hareket etmemiz gerekiyor. Ülkede sosyal devleti kuramazsak toplumsal uzlaşmayı sağlamayız.  Sosyal adaleti sağlamak için yola çıktık. Muhtarları sadece seçim sürecinde bizlere destek veren yerel temsilciler olarak görmek istemiyoruz. Seçimden sonra da yerel temsilciler olarak sosyal devlet anlayışını sizlerle kurmak istiyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2015, 11:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472