banner488

Bakan Eroğlu’ndan Aydın’a 49 milyon liralık yatırım müjdesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, toplam yatırım maliyeti 49 milyon lira olan yapımı tamamlanan 9 tesisin açılışını yapmak ve 8 adet tesisinde temel atma törenlerini gerçekleştirmek için Aydın’a geldi.

Bakan Eroğlu’ndan Aydın’a 49 milyon liralık yatırım müjdesi
banner496
 İlk defe oy kullanan gençlerin, koalisyonun ne demek olduğunu bilmediklerini söyleyen Bakan Eroğlu sözlerine şöyle devam etti “ Gençler tarafından internette en çok tıklanan ‘Koalisyon nedir?’ olmuş. İnternette de çok güzel bir karikatür var; koalisyonu çok iyi tarif etmiş ve bende bunu twitter hesabımdan paylaştım. Bir at arabasını üç at farklı farklı yönlere çekmeye çalışıyor. Dolayısıyla at arabası bir yere gidemiyor. Koalisyon budur. Çoğu vatandaş ‘Elim kırılsaydı, pişmanız’ diye konuşuyor. Biz ayrım yapmadan herkese hizmet ve sevgi götürdük. Vatan millet için çalışıyoruz. İnşallah onlarda bu seçimde istikrarı dikkate alarak tercihlerini yapacaklar. Onlardan da destek bekliyoruz. 1 Kasım bir milat olacaktır. Ya Türkiye’nin ilerlemesi ya da yerinde sayması hatta geriye gitmesi şeklinde iki alternatif var. Dolayısıyla vatandaş istikrardan, gelişmeden, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini yakalamak isteyen bir hükümet ve partiden yana tavır alacaktır. Buna yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.Bakan Eroğlu daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte Köşk ‘e giderek yapımı tamamlanan 9 tesisin açılış ve 8 adet tesisinde temel atma törenlerine katıldı. Törenin açılışında konuşan Vali Erol Ayyıldız “Açılışı yapılan ve temeli atılan bu tesislerle Aydın’da sulama sorunlarının tamamen çözülerek tarım arazilerinin korunacak. Su kaynaklarının mimarı Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’na Aydın’a kazandırılan bu büyük yatırımlar için Aydınlılar ve şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.Konuşmasına Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun selamını ileterek başlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, vatandaşlara eski Türkiye ile günümüz Türkiye’si arasında mukayeseler yaparak bugün ülkenin ne durumdan ne duruma geldiğini hatırlattı. Resmi bir program olması dolayısıyla siyasi konuşma yapamayacağını belirten Bakan Eroğlu, 1 Kasım seçimlerine vurgu yaparak “Biz sizleri unutmuyoruz, sizler de bizi unutmayın” dedi.

Aydın’a gelmeden Önce başbakan Davutoğlu ile görüştüğünü kaydeden Bakan Eroğlu “Başbakanımız Sayın Davutoğlu ‘Aydın’a ne gerekiyorsa yap’ talimatını verdi. Biz de ne gerekiyorsa yapacağız. DSİ Aydın’da destan yazdı, yazmaya da devam edecek. Önümüzde Büyük Menderes Nehri’nin ıslah edileceği muhteşem Aydın Kanalı projelerimiz var. Bakanlık olarak Aydın’da muhteşem yatırımlara imza attık. Yatırımlar için siyasi istikrar gerekir. 2019 yılı sonunda 31 adet baraj ve gölet, 35 sulama tesisi, 11 içme suyu projesi, 97 tane dere ıslahı, 6 adet bal ormanı, 14 adet tabiat parkı projesi tamamlanacak.Burada yüklenici firmalarımızın da taahhütlerini alarak projelerimizin zamanında bitirilerek teslimlerine çalışıyoruz. Aydın çiftçisi bu projeler sonunda zenginleşecek” şeklinde konuştu. Program sonrasında kura ile vatandaşlara 49 yıllığına işletme hakkına sahip olacakları orman arazilerinin sözleşmeleri bakan Eroğlu tarafından verildi. Ayrıca her yerin ağaçlandırılması kapsamında vatandaşlara 5 bin adet fidan dağıtımı gerçekleştirildi.



Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2015, 17:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472