banner488

Aydınlılar Büyükşehir Belediyesi’nin Logosunu Belirledi

Aydın’da vatandaşlar tarafından yapılan oylama sonucunda Aydın’ın simgesi olacak logo belirlendi

Aydınlılar Büyükşehir Belediyesi’nin Logosunu Belirledi
banner496

Aydın’da vatandaşlar tarafından yapılan oylama sonucunda Aydın’ın simgesi olacak logo, Grafik sanatçısı Seyfi Güloğlu’nun yaptığı çalışma oldu.

Grafik sanatçısı Güloğlu yarışmaya ‘AZMK15’ rumuzuyla katılmıştı. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin logosunu belirlemek için düzenlenen halk oylamasını Grafik Sanatçısı Seyfi Güloğlu kazandı. ‘CA1HEP’ rumuzlu çalışmasıyla ikinciliği Ali Tünay, ‘DEHLİZ’ rumuzlu çalışmasıyla da Hayrettin Taşkaya üçüncülüğü elde etti. 090385 rumuzlu çalışmasıyla Emrah Kara mansiyona layık görüldü.

Halk oylaması sonucu birinciliği kazanan logonun sahibi Seyfi Güloğlu, 20 bin TL’lik para ödülüne hak kazandı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yeni logosunun belirlenmesinde, vatandaşların gösterdiği duyarlılığa teşekkür eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Büyükşehir Belediyemizin yeni logosu için seçici kurulumuzun belirlediği 3 logo, kentimizin 5 noktasında ve belediyemizin internet sayfasında halkımızın oylarına sunuldu. Vatandaşlarımızın yoğun katılım gösterdiği halk oylamasının ardından yeni logomuzu belirlemiş olduk. Emeği geçen herkese, özellikle de vatandaşlarımıza gösterdikleri sahiplenme duygusundan dolayı teşekkür ediyorum. Bu logonun kentimizin değerlerini en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Birinci olan Seyfi Güloğlu ise, tasarımını şöyle ifade etti: “Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin amblemi (logosu) tasarlanırken, kentimizin ve ulusumuzun kurtuluş simgelerinden olan ‘Efe’ figürü ana tema olarak kullanılmıştır. Bu figürü oluştururken de şehrin önemli gelir kaynaklarından olan ‘incir ve zeytin yaprağı’ kavramlarından faydalanılmıştır. Yiğitliğin ve birlikteliğin oluşturduğu güçle kahramanlığın simgesi olan efeler birlikte Casinovale daire oluşturacak şekilde bir araya getirilmiştir. 1881 ibaresi de tam ortalarına yerleştirilmiştir. Bu sayede elde edilen güneşe benzetilen imge de yurdumuzda ve Ege Bölgesi’nde Aydın’ın özellikle turizm dahil tüm değerleriyle güneş gibi parladığını vurgu yapılmıştır”

Aydın Büyükşehir Belediyesi logosunun kullanımına Belediye Meclisi’nin onayının ardından başlanacak.


Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2014, 13:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472