banner488

Aydınlılar Açılan Sergiyle Geçmişe Yolculuk Yaptı

Aydın Kültür ve Turizm Müdürlüğünce, unutulmaya yüz tutan geleneksel oyun ve oyuncakların yeni nesillere tanıtılması amacıyla, “Atalardan Torunlara Oyunlar ve Oyuncaklar Sergisi” vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Aydınlılar Açılan Sergiyle Geçmişe Yolculuk Yaptı
banner496
 İzmir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü folklor araştırmacısı İzzet Kocadağ tarafından hazırlanan " Atalardan Torunlara Oyunlar ve Oyuncaklar Sergisi " sergisi Aydınlılarla buluştu. Aydın Arkeoloji Müzesi'nde açılan sergide, su değirmeninden sapana, topaçtan çıkrığa, kuş yakalama tuzağından 8 kuyulu taş oyununa kadar elle hazırlanmış 200'e yakın nostaljik oyuncak sergilendi.

Sergiyi çocuklarla birlikte anne ve babalarının da gezdiğine işaret eden İzzet Kocadağ, böylelikle büyüklere de nostalji yaşattıklarını, eski oyuncakların çocuklar tarafından emek harcanarak yapıldığını, yeni nesillere bunu da aktarmak istediklerini dile getiren Kocadağ, "Eskiden oyuncaklar fabrikasyon değildi ve çocuklar tarafından el becerileri, hayal güçleri, keşif yeteneklerini geliştirecek şekilde, emek ve çaba harcanarak yapılıyordu. Yeni nesillerin bunu görmesini istedik. Şimdilerle oyuncakları hazır bir şekilde önlerine getirilen çocukların sergi vesilesiyle eskiyi yaşayıp değer ve kıymet bilme konusunda anlayış kazanmalarını da amaçladık" diye konuştu.

Vatandaşlardan Oyuncak Sergisine Yoğun İlgi

Sergiyi gezmeye gelen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Kocadağ, “14 Kasım’da sergimizin kapanması gerekiyordu fakat yoğun ilgi ve gelen talepler üzerine 17 Kasım’a kadar burada olacağız. Başlatmış olduğumuz bu projeyi geleneksel hale getirerek birçok İl de geçmişten günümüze gelen oyuncakları hem eski hem de yeni kuşaklara tanıtmak istiyoruz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2015, 11:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472