banner488

Aydın’da Trafik Alt Üst

Aydın’da hemen hemen her gün yayalar ve araçlar için tehlikeli saatler yaşanıyor.

Aydın’da Trafik Alt Üst
banner269
 Trafik akışının rahatlaması ve olası bir kazayı önlemek amacıyla trafiğin yoğun olduğu yerlere kurulan trafik sinyalizasyon sistemleri yayalar ve araç kullanıcıları tarafından göz ardı edilmekte. Kendilerine kırmızı ışık yanmasına rağmen yolun ortasında bulunan yayalar olası bir kazaya davetiye çıkartıyor.

Kurallara uymayan sabırsız yayalar araç trafiğinin akışını engellerken, hem araç trafiğinin hem yaya trafiğinin yoğun olduğu caddede kural ihmali yapan yayalar kendi canlarını ortaya koyuyor. Trafik akışının durması nedeniyle cadde bir müddet korna seslerine maruz kalan yayalar, araçların kendilerine yol vermediği için yakınan yayalar bu defa araçların trafik akışına mani olmakta.

Tek Sorun Trafik Işıkları Değil

Trafik kurallarına uymayan yayalar trafiğin tıkanmasına neden olduğunu söyleyen Beyza Hanım, “Yayaların trafik işaretlerini kullanarak kurallara uymaları gerekirken, tam tersi hareket ettikleri için trafik kazalarına sebebiyet vermekteler. Yolu karşıdan karşıya geçmek üzere yaya çizgisini ve trafik ışığını kullanarak hareket edenler sağlıklı bir geçiş yaparken bunun tam tersine yaya çizgisinin olmadığı alanlarda hayatlarını tehlikeye atarak sadece kendisi değil başkalarını da büyük bir riske sokuyorlar. Trafik kurallarına uymayan yayalar trafiğin tıkanmasına neden oluyor. Tek sorun bu değil. Araçlar genellikle dar sokaklarda yayaların geçmesi gereken yerlere park yaparak yayaların geçiş hakkı kısıtlanmakta. Araçların park yerlerinin arttırılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Süratle Gelen Araçlar Yol Ayrımını Fark Etmiyor”

Yetkililerden bir an önce çözüm bekleyen sürücü ve vatandaşlar, kazalar yaşanmadan sorunun çözülmesini isteyen Uğur bey, yaşananlara isyan etti. “Biz bu cadde üzerinde yürümekte güçlük çekiyoruz. Zaten cadde üzerinde bulunan aydınlatma lambaları yanmıyor. Bu sorunu dile getirmekten yorulduk. Akşamları cadde zifiri karanlık. Süratle gelen araçlar yol ayrımını fark edemiyor. Daha önce kahvede otururken birçok kazaya şahit oldum. Bu soruna bir çözüm muhakkak bulunmalı” dedi.

Duygu Sevimli

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2015, 12:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472