banner488

Aydın Ata’sını Unutmadı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 77. Yılında Aydın Halkı Gazi Mustafa Kemal’i andı.

Aydın Ata’sını Unutmadı
banner496
 Dün sabah Valilik önündeki Atatürk anıtı önüne Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Aydın Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkkaya ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu çelenk koydu. Saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler çalınarak bütün Aydın saygı duruşuna geçti.

Valilik önündeki tören bittikten sonra protokol Adnan Menderes Anadolu Lisesi’nin hazırlamış olduğu etkinliği izlemek için Aydın Kültür Merkezine geçti. Adnan Menderes Anadolu Lisesi öğrencileri Mustafa Kemal Atatürk anısına bir orotoryo sunumu yaptı. İzleyenlere duygusal anlar yaşatan ortoryo öncesi konuşma yapan Adnan Menderes Anadolu Lisesi Müdürü Vahap Hatipoğlu “ Atatürk’ün fikir ve düşüncelerini iyi anlayıp uygulamaya koymak bu vatanda yaşayan her Türk evladının en önemli vazifesi olmalıdır. Her 10 Kasım’da olduğu gibi bu 10 Kasım’da da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve şükranla anıyorum. Atatürk’ün milletine ve vatanına düşkün bir lider olduğunu hepimiz biliyoruz. Bütün varlığını en çok değer verdiği Türk Milletine bağışladığını, bizler de Türk Milleti olarak Dünyadaki tüm milletlerin imrendiği bir lidere sahip olduğumuz için bunun gururunu yaşamaktayız. Atatürk Türk tarihine yön vermiş, Türk toplumunu çağdaş bir toplum haline getirerek ülkemizin geleceğine ışık tutmuş unutulmaz bir lider olmuştur. O hep milletine güvendi ve inandı. Savaştaki kahramanlıkları ve mükemmel yönetmesini yanında, devlet kurup yönetmekteki ustalığı ve ileri görüşlülüğüyle tarihte eşine az rastlanan liderlerdendir. O barışı isteyen bir liderdi. Onun görüşüne göre barışın bozulmasından tüm dünya ülkeleri ızdırap duymalıydı. Atatürk bilimsel değerlendirmeler ışığında Türk milletine en uygun yönetim biçiminin Cumhuriyet olduğunu görmüş ve onu benimsemiştir. Atatürk egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu ifade ederek, Türk milletine vatandaşlık bilincini ve öz güvenini kazandırmıştır. Atatürk demek özgürlük, aydınlık demektir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuşmanın ardından Vali Erol Ayyıldız 10 Kasım Atatürk’ü anma haftasında düzenlenen yarışmalarda birincilik elde eden öğrencilere ödüllerini verdi. Adnan Menderes Anadolu Lisesi öğrencileri düzenledikleri orotoryo ile izleyenleri büyüledi. Orotoryonun bitmesiyle öğrenciler ayakta alkışlandı ve pragram sona erdi.








Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2015, 08:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472