banner488

Yavuz, Çine’de STK’ları ziyaret etti

Yavuz, Çine’de STK’ları ziyaret etti

AK Parti MKYK üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz, AK Parti Çine İlçe Teşkilatı ile bir araya geldi. Vekil Yavuz Çine’de bir dizi ziyaretlerde bulundu.

AK Parti Çine İlçe Teşkilatı binasında AK Parti MKYK üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz’u, AK Parti Çine İlçe Başkanı Ergüven Özcan, Gençlik Kolları Başkanı Egemen Yılmaz, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, yönetim kurulu üyeleri, Çine Belediye Ak Parti meclis üyeleri ve partililer karşıladı. Partililer ile gündeme ait konular üzerine istişarede bulunan Vekil Yavuz daha sonra, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar’ı, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Celal Özden’i, Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok’u ve Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter’i makamında ziyaret etti.

AK Parti vekilleri olarak Aydın’da ve Türkiye genelinde mümkün olduğu kadar sahada vatandaşla birebir temas halinde olmayı tercih ettiklerini söyleyen AK Parti MKYK üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz, “ her daim tüm illerde bütün vekillerimiz Aydın’da da olgumuz gibi sahadayız. Şuna inanıyoruz vatandaşımıza dokunduğumuz zaman bazı şeyleri daha hızlı idrak edip çözüm noktasında daha verili olduğuna inanıyoruz. Siyaset insanı dinleme sanatı aslında. Bizim partimiz içinde kurulduğu günden bu yana köklerinde milletin iradesinin olduğu bir siyasi hareketiz biz. İstiyoruz ki her mahalleye, her köye ulaşabilmek ama olmuyor. Bunu teşkilatlarımız sahada vatandaşlarımıza dokunarak gerçekleştiriyoruz. Seçim varmış gibi çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmalarımıza çok alışık olmayanlar yarın seçim mi var gibi soru işaretleriyle karşılaşıyoruz. Cumhur Başkanlığı hükümet sisteminde yarın seçim olma ihtimali yok. Bunun olabilmesi için daha önceki parlamenter sistemdeki bir bakış açısı olması lazım. Yani Cumhur İttifakı olarak önümüzde herhangi bir seçim olmadığını Genel Başkanımız başta olmak üzere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Bey’de taraflarca söylüyor. Hatta bir dahaki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayımız da belli. Dünya bir salgından geçiyor. Biz parametrelere bakıldığında ülke olarak iyi çıkıyoruz. Sıkıntılarımız var mı? Var. Sıkıntı yaşayan bazı meslek kollarımız var. Devletimiz üstüne düşen görevi çok iyi bir şekilde yapıyor. Her şeyden önemlisi sağlık bence. Allah hepimizin yardımcısı olsun” dedi.

“Primler Düşürülsün”

Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar, “Esnafımız sıkıntıda. Cumhurbaşkanımız da esnafa sahip çıkayım diye var gücüyle çalışıyor. Bu biraz yetersiz geliyor. Devletin üç aylık işyeri kapalı olana verdiği 1.000 TL’lik gelir kaybı desteği dağıtımında biraz karışıklık oldu. Vergiler çok yüksek değil, ama BAĞ-KUR ve SGK primleri çok yüksek. İnsanlar artık çalışmıyor. Millet tembelleşti. Afları istemiyorum. Vergi, BAĞ-KUR, SGK aflarını istemiyorum. Bu konularda af çıkmasın. BAĞ-KUR ve SGK prim ödemelerini düşsün” şeklinde konuştu.

“Kalkınma yerelden başlar”

AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz, “Devlet sizin verilerinize göre bu destekleri yatıyor. Bu destekten haklı olduğu halde faydalanamayan esnafımız varsa siz bunların isimlerini tespit edin bana bildirin, ben gerekli yerlerle görüşürüm. Konuşuyoruz. Ama bu listeler sizlerden bize gelmiyor. Bunları bize bildirin biz sorunu çözüme kavuşturalım. Devlet esnafının ve vatandaşının bu salgından dolayı ezilmesine müsaade etmez. Devlet çok uzun vadeli önlem almaz. Güncel durumlara göre önlem alır. Bu tedbirlerin Mart ayında biraz hafif bir şekilde gevşetilme olacak gibi düşünüyorum. Biz üretmiyoruz. Biz tembel insanlarıyız. Ben de dahil, üretmiyoruz” dedi.

Sıfır faiz gündemde

Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, “Esnafın mevcut kredilerini 6 aylık değil, faizsiz bir şekilde 12 ay erteleyelim. Bu süreçte esnafımıza daha çok destek verilmelidir. Bugün ortağın ödemesi varsa, eğer ortağımız bunu bugün ödeyemediyse sistem bunu otomatik olarak eşit parçalarla diğer taksitlerin üzerine atıyor. Üç gün son ortağımız bu geciken taksitini ödemeye geldiğinde sistemden dolayı borcunu ödeyemiyor. Biz bunun düzeltilmesini istiyoruz. Ödemek isteyen kişiler borcunu ödesin. Sistemsel bir sıkıntı var. Bunun düzeltilmesini istiyoruz. Mevcut almış olan ertelenen krediler bir yıl olmak üzere sıfır faizle ertelense esnafımız daha rahatlayacak” dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz, yazılımla ilgili bir sorunun olduğunu ve gerekli yerlere bu konuyla ilgilenilmesini ileteceğini söyledi. Yavuz, “Birkaç ay içerisinde büyük bir rahatlama olacağını düşünüyorum. Pandemi sürecinde ilerlemeler kaydedildikçe esnafımızda rahatlayacak. Bu ülkenin büyüklüğünü nerden anlayabilirsiniz? Dünyanın herhangi bir ülkesinde en uzak noktadaki kendisine ihtiyaç duyduğunu hissettiği vatandaşı aldı uçakla getirdi. Hangi ülke yaptı bunu? Hiç biri. Sıfır faizli krediyi gündeme getirdik” dedi.

“Sulama suyu çok yüksek”

Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, “Çine, Sefer, Çatak, Topçam ve Gökbel Barajları burada olmasına rağmen bu bölgede sulama fiyatları yüksek. Geçen yıl sulama fiyatları 96 TL idi. Koçarlı ise, 56 TL alıyor. Bizimki cazibeli sistem. Koçarlı elektrikle alınarak çiftçiye veriliyor. Bizim sulama suyumuz niye pahalıdır. Bu konuyu gerekli yerleri bildirdim. Cevabı ise buraları yatırım yaptıkları için fazla olduğunu söylediler. İller arasında hayvan sevklerinde iki şap ve bir çiçek aşısı olmasını istiyor. Bunun bir şap aşısı olmasını istiyoruz. Aşının birisi eksik olduğu rapor alamıyoruz. Bu konu çok önemlidir. Hayvan hareketi çok fazla bir ilçeyiz. Bunun düzenlemesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Aşı önceliği talep ediyoruz”

Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter ise, “Vekilim toplu taşıma yapan şoförlerimiz için aşı önceliği talep ediyoruz. Çünkü birçok yerde insanlarla temas kuruyorlar. O yüzden bu süreçte esnafımıza aşı önceliğine alınmasını istiyoruz. Bunu federasyonumuza ilettik. Sizin huzurunda esnafımız yapılan 1.000 TL destek için Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bizim için önemliydi. Desteğe ihtiyacımız vardı. Eğer okular açılmazsa bu desteğin biraz daha uzatılmasını talep ediyoruz” dedi.

Pandemi sürecinde devletin vatandaşına yaptığı yardımı hiçbir sivil toplum kuruluşu temsilcisinin gerek sosyal medyada, gerekse faklı platformlarda duyurmadığını söyleyen Milletvekili Yavuz, “Bir belediye bir şey yaptığı zaman sosyal medya yıkılıyor. Ama devlet vatandaşı için bir şey yaptığında maalesef Aydın’daki STK’lar ses çıkarmıyor. Bunu bu gün Çine’de bundan öncede farklı yerlerde STK başkanlarını söyledim. Bu kadar mahalle baskısından korkmayın. Herkes görevini yapacak. Yerel görevini, genel de görevini yapacak. Yerel sen geneldensin diye cephe almayacak, genelde sen yereldensin diye cephe almayacak. Herkes üstüne düşen görevi yapmalı. Sesli düşünmek lazım” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Rafet aydın
Rafet aydın - 3 yıl Önce

Akp çine tşk ve akp millet vekilleri sizler her çine ziyaretinizde çine sivil toplum örgütllerine ziyaret ediyorsunuz veya götürülyosunuz bu halkın oyu sivil toplum kuruluşlarınamı baglı sizler niye köylüye esnafa çifciye hayvancıya emekliye gitmiyorsunuz dertlerini yerinde dinlemiyorsunuz benim nihayi görüşüm isder katılırsnız isder katılmazsınız zize seçim geldiyi zaman bu vatantaş size gitdiyiniz yere oy diye

SIRADAKİ HABER

banner472