banner480

MHP’de, Mehmet Yavuz güven tazeledi

MHP Çine İlçe Başkanı Mehmet Yavuz, gerçekleştirilen 11. Olağan Kongre ile güven tazeledi

MHP’de, Mehmet Yavuz güven tazeledi
banner269

30 Mart yerel seçimlerinin ardından İlçe Başkanı Kamil Ak’ın istifası ile genel merkez tarafından ilçe başkanlığına getirilen MHP Çine İlçe Başkanı Mehmet Yavuz, gerçekleştirilen 11. Olağan Kongre ile güven tazeledi. Çine Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye partililer ve ilçe teşkilatları yoğun ilgi gösterdi.
Divan Başkanlığı’nı MHP İl Başkanı Fevzi Köse’nin yaptığı Çine İlçe Kongresi’ne TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, 23. Dönem MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, İl Kadın Kolları Başkanı Havva Kukul, Çine Belediye Başkan Vekili Timuçin Karabulut,  AK Parti Çine İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Tosun, CHP Çine İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Çine Şoförler Odası Başkanı Bircan Öter, Çine Madranspor Kulüp Başkanı Ali Örter, MHP ilçe başkanları, mahalle muhtarları ve davetliler katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan MHP İl Başkanı Fevzi Köse, birlik ve beraberlikten söz etti. Köse konuşmasının devamında şunları söyledi, ”Demokrasinin olmazsa olmazı siyasi partiler ve siyasi partilerin en önemli ortak yanı kongrelerdir. Çinemizin 11. Olağan Kongresini yapmak için burada bir araya geldik. Çinemiz, Aydın’da siyasi atmosferde her zaman etkili olmuş bir ilçemiz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Çine’de istediğimiz potansiyeli ve atmosferi yakalayamadık. Ben şuna inanıyorum MHP olarak Çine’de istediğimiz potansiyeli yakalayacağız yeni bir yönetim, yeni bir ruhla. Türkiye’nin Milliyetçi Hareket Partisi’ne ihtiyacı var. Şu sıkıntılı günlerimizde Ülkemizin yeniden adeta bir milli mücadele ruhu ile mücadele edilmesi gereken günlerinde Aydın’da ve Çine’de MHP’ne ihtiyaç olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Bugün Türkiye Cumhuriyeti bir yol ayrımındadır. Genel seçimlerde ya demokrasi ya da tek adam rejimi diktatörlük diyeceğiz. Ya tek devlet, tek bir millet ya da ayrışmaya giden bir yol diyeceğiz. Tek devlet, tek millet sloganı ile oy toplamaya, devşirmeye çalışanlar bugün yeni Türkiye sloganları ile yola çıktılar. Nedir yeni Türkiye?   Ne oldu tek devlet tek millete? Ne getirecek yeni Türkiye, neyi vaat ediyorsunuz? Neyi saklıyorsunuz halkımızdan bunları açıklayın. İmralı görüşmelerinde neler görüşüyorsunuz? Neleri pazarlıyorsunuz? Türkiye adına ne sözler veriyorsunuz? Millet olarak uyanmamızın zamanıdır. Millet olarak Türkiye Cumhuriyeti Devletine sahip çıkma zamanıdır. Yüzyıl önce bu topraklar da Sevr Anlaşması ile bu topraklar İtalyanlara, Yunanlılara, İngilizlere, Fransızlara Türk bölgesi, laz bölgesi diye ayrıştırıldı. Bugün de aynı duruma doğru gidiyoruz.  Bugünde Türk İslam Bölgesi, Laz İslam Bölgesi’nden bahsediyor Cumhurbaşkanı, yarın hangi bölgeden bahsedeceksiniz Sayın Cumhurbaşkanı? Bir vatanı edinmek kolay değil. Bin yıldır biz bu topraklarda kardeşçe yaşıyoruz, ayrıştırma öne çıkarılmıyor. Son dönemlerdeki kadar hiçbir zaman ayrışma öne çıkarılmadı. Rahmetli Atatürk bu toprakları vatan yaparken, şehitlerimiz vatan yaparken, birleşmeyle, birleşmeyi öne çıkararak bu toprakları vatan yaptılar. Bugün Türk Milleti buna izin vermeyecektir. Bu toprakların bölünmesine, bu milletin bölünmesine Türk Milliyetçileri olarak izin vermeyeceğiz. Bütün vatanseverler, milliyetçiler, tek bayrak tek millet diyenler, Milliyetçi Hareket Partisi bayrağı altında mücadele vermelidir. CHP’de Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi noktasında değil. CHP'de Sezgin Tanrıkulu çözüm sürecini destekleyenler ve uygulamasını isteyenler ve bir yandan da CHP’den ayrılıp ulusalcılığı esas alanlar var. Vicdanlara sesleniyoruz Türk Milleti’nin geleceği adına, Türk Devletinin birliği ve bütünlüğü adına gelin Milliyetçi Hareket Partisi’nde buluşalım diyoruz. Çine’de de hep birlikte başaracağımıza inanıyorum. Çine’de MHP çok önemli bir atılım yapacak, birinci parti olacağız inşallah bunu hep birlikte başaracağız.

MHP İlçe Başkanı Mehmet Yavuz ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ sözleri ile kongreye katılan misafirlere seslendi. Yavuz konuşmasında şunlara deyindi, “İç siyaset ve demokrasi açısından baktığımızda ülke olarak nazik ve tehlikeli bir dönemden geçmekteyiz. Başımızda bu milletin adını anmaktan itina eden, Türk Milletini ve Devletini Osmanlı İmparatorluğun küllerinden yeniden var eden Mustafa Kemal Atatürk'e dudak büken, Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının, atalarımızın bizlere emaneti Türkiye Cumhuriyet Devletinin temel taşları ile oynayan, genlerini bozmaya çalışan TC’yi devlet dairelerinin tabelalarından sildiren, ‘Ne Mutlu Türküm diyene’ özdeyişini yasaklayan, kendisi gibi düşünmeyenleri baskı altına alan, yaptırımlar uygulayan, sindiren ya da sindirmek isteyen bir Cumhurbaşkanımız ve AKP hükümeti. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir devlet bugünü ile dününü dövüştürerek geleceğine tanzim edemez. Hiç kimse kendi atası ile dövüşerek bir nevi ona harp ilan ederek etraftan saygınlık kazanamaz. Cumhuriyetle ve değerleri ile savaşamaz. Geçmiş siyaseti düşman olarak göremez, görmemelidir. Dış politikamız tamamen çökmüş durumdadır. Hiçbir komşumuz ve Avrupa ülkeleri ile ilişkilerimizin iyi olduğunu söyleyemeyiz. Her devlete sen kimsin diye efelenmekten, bugün kendimizin kim olduğunu unutturan bir ülke durumuna geldik. Onların deyimi ile değerli yalnız yaşıyoruz, dış ve iç borçlarımız yükseldi. Tarım ile uğraşan kesimse bugün sefilleri oynuyor. Yanlış parti tercihleri ile temel gıda ürünlerimizin yüzde 90’ını bile dışarıdan ithal eder duruma geldik. Yolsuzluklar konusunda ise sözün bittiği noktaya geldik. Yüce Divan oylamasında yüzde 20 oranında AKP Milletvekili evet yolsuzluk vardır dedi. Yapılan anketlere göre ise son seçimlerde AKP’ye oy veren vatandaşların yüzde 80’ini yolsuzluk yapıldığına inanıyoruz demişlerdir. AKP Milletvekillerinin ancak yüzde 20’si kendisine oy verenler gibi düşünmüş, hareket etmiş, yüzde 80’ni ise kendisine oy verenler gibi değil kendilerini seçen Sayın Cumhurbaşkanına göre oy kullanmışlardır. AKP’nin amacı, onuru zedelenmiş milletine, devletine değil, AK Parti'ye sadık bir toplum yaratmaktır. Gerçekten ülkem adına içim kan ağlıyor. Bu gidişata dur demek için ülkemizin üniter yapısını, Türk Milleti’nin bağımsızlığını korumak için MHP saflarında siyaset yapıyorum. AK Parti'ye destek veren dava arkadaşlarım artık ülkemizin geleceği için sığınılacak tek liman Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Değerli üyelerimiz Çine’de kaç üyemiz kaç partilimiz varsa şu andaki yönetim adına da söz veriyorum o kadar da ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyesi vardır. Düşüncelerinize her zaman açığız ve saygılıyız. Allah yar ve yardımız olsun, Ne Mutlu Türküm Diyene” diyerek sözlerini bitirdi.

Türkiye’de tiyatro oynuyorlar biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak bunlara izin vermeyeceğiz diyen İsmail Türkal, “ Çok önemli bir şeyin altına çizmemiz gerekir. Türkiye’de bir tiyatro oynanıyor, Türkiye’de korkunç bur noktaya doğru gidiliyor. Gidilen nokta bu milletin hayrına uzanan el, bu milletin birliğine ve bayrağına uzanan el olur. Eğer biz sağdan olsun, soldan olsun, hangi partiden olursa olsun gidilen noktanın baha metini anlamaz, çözmez bu vatan toprağının parçalanıp, bu vatanın heder olmasını istemiyorsak oynanan oyunun çözmemiz lazım. Partiler üssü partiler bunu dikkate almalı. Bir torba yasası geliyor, torba yasasında AKP’nin 13 yıllık iktidarının kademe kademe, adım adım bilerek neyi, nerede, ne zaman yapacaklarını iyi biliyorlar. Torba yasasında 300 bin jandarma, askeri grubu Bakanlığa bağlayacaklar. Genel müdürlük olacak bu ne demek biliyor musunuz? Disiplinini, görevden ayırmayı Bakanlık yapacak, 400 bin silahlı kuvvetleri olan polis teşkilatını kademe kademe inhisarına aldı, jandarmayı da eline alacak. Bir güç daha oluşturacak. Bu devlet bu milletin bayrağı ve vatanı ile oynuyor. Buna dur demek mecburiyetindeyiz. Bunun yeri 7 Haziran, bu iş seçimle olacak. Birbiri ile sürtüşme zamanı değil, bıçak kemiğe dayanmamış, bıçak kemiği parçalamıştır. Cumhurbaşkanı tarafsız olacaktır, her partiye o kadar yakınlıkta ve o kadar uzaklıktadır. Geldiği günden beri tarafsız mıdır, 400 Milletvekili olacak diyor. 400 Milletvekili olunca ne olacak 13 yıldır ne yaptıysan onun daha kralını yapacaksın. Buna ülkücüler müsaade etmeyecek. 7 Haziran’da ayağa kalmamız lazım. Önümüzdeki seçimlerde Cumhurbaşkanı sahaya iniyor, örtülü ödeneklerden trilyonlarca para harcanıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin Sivas’tan öbür tarafı onların, bu tarafını ise beraber yönetecekler. Bu nedenle ülkücüler, MHP bir arada olmak durumunda. Bu oynanan tiyatroların önüne set çekeceğiz, durduracağız, ışıklarını söndüreceğiz ve ülkücü hareketi ile iktidara geleceğiz. Allah bu milletin yar ve yardımcısı olsun.”

Partililere birlik ve beraberliğin önemini anlatıp genel ve yerel siyasi gelişmeler hakkında bilgilendiren TBMM İdare Amiri ve Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak konuşmasında şunları söyledi;

“Milliyetçi Hareket Partisi olarak dünya insanlığı yaşadığı sürece Türk Milleti’ni milletler ailesinin en müreffeh, en şerefli bir üyesi yapmayı gaye edinmiş bir siyasi organizasyonuz. Kaynağımızı Türklük şuur ve gururundan, engin Türk Tarih’inden, Türk kültüründen ve İslam ahlak, faziletinden alıyoruz. Biz biliriz ki biz biziz. Ekonomimiz bitmiş durumda, dış borç günden güne artmakta. Çine’de işini büyütmüş ve bugün borçsuz olan vatandaşımız var mı? Yoksa dönem faizlerinin ödemesi geldiğinde başka kaynaklardan borç alarak dönem borcunu kapandan ve daha fazla borca giren vatandaşlarımız mı var? Böyle bir Türkiye, böyle bir ekonomi sürdürülebilir olur mu? Türkiye dış politikada yalnızları oynuyor. Türkiye'nin işbirliği yapabileceği ülke kalmadı, dostum dedikleri düşmanım dediklerimiz ile dost oldu. Ülkemizin milli güvenliği konusunda da geldiği nokta içler açısı durumdadır. Çözüm paketinin ne olduğunu, kimlerin bildiğini, içeriğinin ne olduğunu ısrarlı bir şekilde her platformda soruyoruz. Cevap vermekten kaçıyorlar, Güneydoğu’daki anlaştıkları konularda bazı düzenlemeleri Batı’dan da ses çıkmasın diye Batı’ya şirin görünecek şeyler yapıyorlar. Örnek mi istersiniz, Büyükşehir Kanunu ile Güneydoğu’daki yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerekçesi ile yola çıkıldı, yeni bir bölge devlet gücü oradan çekilerek mahalli seçimlerle gelmiş olan BDP ve öz savunma gibi bir takım yapılanmalarla şimdi orada vergi toplanır, kimlik kontrolü yapılır, mahkemeler kurulur duruma geldi. Koydukları yayın yasağıyla da bunarı ancak sosyal medyadan yayını durumuna getirdiler. Orada çok derin hadiseler gelişiyor. Hata nerede? Türkiye Cumhuriyeti Devleti, devlet erki doğru, dürüst ve adaletli kullanıldığında Türkiye’de hiçbir problem olmaz. Yalanla, dolanla, kandırmayla devlet erki adeta devlet politikası olarak Türkiye’nin bölünmesine hizmet eden iktidar olursa, Türkiye felaketi bekler. Bütün sihir buradadır, Türk Halkı’nın aydınlanması, iktidarın adaletli, şeffaf, düzgün güçlü olması lazım, halkın tercihi bu yönde olacaktır. 13 yıllık AKP iktidarından Türkiye’de iyi yapılan şeyler olmuş mudur? Elbette ki olacaktır. Yanlış giden saat veya duran saat bile mecburiyetten 24 saatte iki defa doğruyu gösterir. AKP iktidarını tanımlayın derseniz,  küçük sevaplarla büyük günahların kapatıldığı bir 13 yıl derim, küçük sevapları vardır ama işledikleri büyük günahları kapatmaya yetmez. Bu ülkeden ya kaçacaklar, ya da hapishanelere düşecekler. Cemaatle beraber yürüdüklere yolu ayırdıktan sonra cemaat paralel devlet, cemaat haşhaşı, cemaat Allahsız kitapsız oluyor. Her türlü hırsızlığın görüntü takiplerini yapıldığı bir şekilde bir operasyona dönüşmüştür. Tarım Bakanlığının Çine’nin Altınova’daki ovasında on santimetre büyüklüğünde bitkiyi tanımladığı uydudan görebildiği ne ektiğini tanımlayabilen bir çağda ve Türkiye’de yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı telefon tapelerine montaj diyebilirsin. Başka şeylere başka şeyler bulabilirsin, yalanlarla dolanlarla bu insanları kandırmaya çalışabilirsin. Ama bir gün hak gelir senin o uydulardan çekilmiş sıfırlama fotoğrafların ortaya saçılır ve hesabı sorulur. O paraların nasıl sıfırlandığı, hangi araçla taşındığının tespit edilmediğini mi zannediyor? Ama önemli olan ne kardeşlerim? Önemli olan çay köprüyü bölmeden meseleyi hakim olabilmemiz. Çay köprüyü geçtikten sonra ortaya çıksa ne olur, çıkmasa ne olur. Onun için gayret etmeliyiz ve elimizi çabuk tutmalıyız. Bu gün ki yönetim tam bir karakuşi yönetimdir. Kanunlarla zehiri şerbetin içerisine takdim ederek bu halkı kandırıyorlar. Çözüm PKK diyor ki bir bölgeyi ben yöneteceğim, Türkiye’de beraber yöneteceğiz. Açılımın içeriği ne PKK tatmin edilecek, onların tatmin şartlarına Türk Milleti ikna edilecek. Bir ülkenin İstiklal Marşı’na tepki gösteren, oranın vatandaşı taşlıyorsa defolup gitsin onun vatandaşlığına ihtiyacımız yok bizim. Türkiye’de akılsız, akıl tutulması tartışmalarla yok olmaya doğru gitmektedir. Bir ülkenin iktidarı yalan yanlış metotlarla vatandaşını uyutuyorsa, o iktidar o ülkeye ihanet ediyordur. Türk milliyetçilerimin bilerek inanmış akli selimle bu oyunlara son vermesi lazım. Çine’mizde, eğer birbirimize düşürsek ve bundan başkaları faydalanırsa geçmişteki yapmış olduğumuz o hizmetlerden de artık övgü ile söz etmemiz mümkün olmaz. Arkadaşlarımız birbirlerini sevmeliler, birbirlerine fırsat tanımalılar, ülkücülük bir ömür boyudur. Ülkücü olmak çok önemli, ülkücü kalmak ondan daha da önemlidir. Hepimizin eksikleri Casinoslot ve hataları, yanlışları olabilir. Ülkücünün ülkücüye kastı olmamalıdır. Ülkücünün intikam duygusu olamamalıdır. Ülkücülük o zaman anlamını yitirir. Doğru bilgilerle, hoş görerek, hatadan dönmeyi fırsat bileceğiz, hatası olan kardeşlerimizde hatasını düzeltecek. Yeni yönetime gelecek kardeşlerimiz ısrarla dünden bugüne Milliyetçi Hareket Partisi ailesinin mensubu olmuş bütün kardeşlerimizi kucaklamaya çalışacaklardır, adaletle yöneteceklerdir. Samimiyetle birlik beraberlik içerisinde MHP’yi birinci parti yapacağız” dedi.

Tek liste ile yapılan seçimler sonucu MHP Çine İlçe Yönetimi Mehmet Yavuz'un Başkanlığı’nda, Cengiz İnce, Muammer Deniz, Selim Şenbaklavacı, Halil İçöz, Orçun Aladağ, Tugay İğci, Mehmet Üstüntaş, Ahmet Dönmez, Şenol Yıldız, Hasan Özkaya, Kenan Kaya, Bülent Kocabaşoğlu, Zekeriya Akbal, Harun Yıkılmaz, Bilal Eraslan, Arif Ali Gökçen, Yakup Kandemir, Seyfettin Tosun’dan oluştu.


Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2015, 14:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472