banner488

Kılıçdaroğlu; “Bu üyelerle ön seçim yapmam”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin üye yapısının "sağlıksız" ve "kötü" olduğunu belirterek, yerel seçimlerde belediye başkanı ve belediye meclisi adaylarının merkez yoklaması ile belirleneceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu; “Bu üyelerle ön seçim yapmam”

Aydınlık Gazetesi'nden Zihni Erdem'in haberine göre Kılıçdaroğlu önseçimden vazgeçti...

Van Çalıştayı'nı TESEV düzenlemişti

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partinin başına geçtikten hemen sonra "Arama Konferansı" adı altında iki toplantı düzenletmişti. Biri İstanbul'da diğeri ise Van'da gerçekleşen toplantılarının, CHP politikalarının ne olması gerektiği konuşulmuştu. Toplantıya kimlerin katılacağı, kimin konuşacağı ve hangi konuların masaya yatırılacağı, TESEV(Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı) yöneticisi Oğuz Babüroğlu tarafından organize edilmişti. Van'daki toplantıda CHP'nin yaptığı Kürt sorunun çözümü için genel af, yerel yönetimlere özerklik ve anadilde eğitim konuları gündeme getirilmişti. Kılıçdaroğlu, bu toplantılardan sonra partinin "Yeni CHP" olduğunu söylemeye başlamıştı. Bir süre sonra da Kılıçdaroğlu'nun da TESEV'in kurucu üyesi olduğu ortaya çıkmıştı.

CHP'nin Parti Meclisi (PM), Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) ve TBMM Grubu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen "Ortak Çalışma Toplantısı"nın ilk günün basına kapalı bölümünde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu ilginç mesajlar verdi.

Kılıçdaroğlu yerel seçimlerde adayların nasıl belirleneceğine ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Partinin üye yapısı çok sağlıksız ve kötü. Bu seçimlerde belediye başkan adayları ve meclis üyeliği adaylarını için ön Kolaybet seçim yapmayı düşünmüyoruz. Adayları il örgütlerinin raporları, sivil toplum kuruluşlarının öneri ve görüşleri ve kamuoyu yoklamalarının sonuçlarını dikkate alarak merkezi atama ile belirlemeyi düşünüyoruz" dediği öğrenildi.

'Yenilirsek başkanlar suçlu’

Mevcut CHP'li belediye başkanlarının ve meclis üyelerinin büyük bir çoğunluğunun 2009 yılında Merkez Yoklaması ile belirlendiğine işaret eden Kılıçdaroğlu'nun, "Belediye başkanlarımız AKP'ye göre daha başarılı. Başkanlarımızın başarılarını öne çıkartalım. Başarısızlıklar da var. Eğer, 2013 seçimlerinde başarısız olursak, bunun sorumluğu Genel merkez değil başarısız olan bu belediye başkanları ve meclis üyeleri olacaktır" görüşünü savunduğu ifade edildi. Sözlerinden CHP'li belediyeleri fazla başarılı bulmadığı anlaşılan Kılıçdaroğlu'nun İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yönelttiği sert eleştiriler üzerine Kocaoğlu'na "Başarılı çalışmalar yaptı" diye sahip çıkması dikkat çekti.

'Gençlik dinamik değil’

Kılıçdaroğlu'nun toplantıda CHP Gençlik Kollarını da sert bir dille eleştirmesi dikkat çekti. "Gençlik Kolları dinamik olmalı" diyen Kılıçdaroğlu, Parti olarak bir sürü gazete, dergi ve broşür bastırıyoruz. Gençlik Kollarından bunların dağıtılmasını istiyoruz. Ama bu dağıtımı yapamıyorlar. Gençlik Kollarını kapatıp, bu dergi ve gazetelerin dağıtımını para ile mi yaptıralım" dediği ifade edildi. Cavit YILDIRIM


Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2012, 20:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
alli solmaz
alli solmaz - 12 yıl Önce

peki bazı illerde ön seçim yaptı. bu partiye yıllarını siyasete veren kişiler üye bazında seçim yüzünden milletvekili seçilemediler. yine parası olan milletin vekili seçildi.bu parti yappoz tahtası yüzünden ilerliyemiyor.başta genel başkan kılıçtaroğlu yanlış bir genel başkan, o olduğu sürece bu parti hiçbir zaman başbakan olamıycak...

SIRADAKİ HABER

banner472