banner488

Hakan Çağlar Erürker’den Seçim Beyannamesi Değerlendirmesi

AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Hakan Çağlar Erürker, AK Parti’nin seçim beyannamesini değerlendirdi.

Hakan Çağlar Erürker’den Seçim Beyannamesi Değerlendirmesi
banner496
 AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Hakan Çağlar Erürker, 4 Ekim Pazar günü Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan AK Parti 1 Kasım 2015 Seçim Beyannamesi’ne dair şu değerlendirmelerde bulundu: “1 Kasım Genel Seçimlerine giderken tüm vatandaşların ve kamuoyunun Partilerin seçim beyannamelerini dikkatle izlemesi, içeriğine özel önem atfetmesi demokrasimiz gelişmişliği ve sağlıklı bir yapıya kavuşması açısından önemli ve iyi bir göstergedir. Ayrıca tüm Partilerin seçim beyannamelerinde AK Parti’nin hizmet ve kalkınma odaklı yaklaşımına öykünerek vatandaşların somut sorunlarını öncelemeleri, ideolojik yaklaşımlardan ziyade ekonomik, sosyal vaatlerin öne çıkarmaları olumlu ve Ülkemiz için yeni bir yaklaşımdır.

Medeniyetimizde “birine verilen söz” namusla eş tutulmuştur. Seçim Beyannameleri bu anlamda Milli iradeye,  vatandaşa siyasi partilerin vermiş olduğu temel sözlerin metnidir. Seçmenle Partilerin ahitleşmesidir.  Lakin siyasi geleneğimizde maalesef seçim vaatleri günü kurtarmanın ötesinde gerçek hayatta tam anlamıyla gerçekleştirilmemiştir. Bu ülke iki anahtar vaadiyle iş başına gelip vatandaşın elindeki anahtarı alıp giden Partilerin iktidar olduğu süreçlerden geçmiştir. Seçimler bitmiş, seçmenin oyu alınmış; vaatler ve vatandaş unutulmuştur. Bu durumun en önemli istisnası AK Parti’dir. Siyasi hayatımızda AK Parti yapmayacağını vaat etmemiş, vaat ettiğini de yapmıştır. Diğer partiler sadece vaat eder; AK Parti ise vaat eder ve yapar. Fark budur.

Bu kapsamda AK Parti’nin seçim beyannamesi Ülkemizi 2023 ve 2071 vizyonlarına huzur ve istikrarla taşıyacak “Büyük Türkiye’nin yol haritası” niteliğindedir. 265 sayfadan oluşan beyanname de “demokratikleşme ve yeni anayasal sistem / insani kalkınma ve nitelikli toplum / istikrarlı ve güçlü ekonomi / bilim, teknoloji ve yenilikçi üretim / yaşanabilir şehirler, sürdürülebilir çevre / vizyoner ve öncü Ülke” üst başlıklarında Türkiye’mizin ve insanımızın el atılmamış sorunu bırakılmamıştır. Sadece “Tarım” başlığı altında yeni dönemde yapılacaklar listesi 5 sayfadan oluşmaktadır. Beyannamenin sonunda yer alan “100 önemli proje” Türkiye’nin çehresini değiştirecek; ülkemize kalkınma ve ekonomik büyüklükte sınıf atlatacak niteliktedir.

AK Parti seçim beyannamesinde kadınlar, gençler, engelliler, yaşlılar gibi dezavantajlı gruplara özel bir önem verilmiş, medeni toplumlara yaraşır şekilde sosyal adaleti sağlayıcı pozitif ayrımcılık içeren projeler oluşturulmuştur.  

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2015, 18:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472