banner488

Erdem, “Türkiye olarak çok şükür iyi gidiyoruz”

Mehmet Erdem, AK Parti Çine İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Ziyarette AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, AK Parti Çine Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve partililer katıldı.

Erdem, “Türkiye olarak çok şükür iyi gidiyoruz”
banner496

Meclisin tatile girmemesi sebebiyle ziyaretlerinin geciktiğini açıklayan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Türkiye oldukça zorlu süreçlerden geçti, çok şükür bu güne geldik. 17 Aralık darbe girişimin neticesinde ortaya çıkan bin çok badireleri Türkiye atlatmaya çalışıyor. Biz 1960 yılından bu güne kadar çeşitli darbe şekillerini görmüştük. AK Parti döneminde yargı darbesini de, partiyi kapatma davası açmışlardı ama 17 Aralık sürecinde başka bir darbe çeşidini yaşadık. O’da paralel darbe, paralel yapının ortaya koyduğu, vesile olduğu dış kaynaklı, dışarıdan idare edilen, içerideki paralel yapı kullanılarak ortaya konmak istenen bir darbe teşebbüssü ile karşı karşı karşıya kaldık. Ama son darbe teşebbüsünü de en güzel şekilde Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanlığı döneminde onu da bertaraf ettik. Devlet Milli Güvenlik Kurulu kararları çerçevesinde bu paralel yapının devlet içerisinde ne kadar üst düzey manada uzantısı varsa bunları etkisiz hale getirmek üzere karar almıştır. Milli Güvenlik Kurulu, Devletin Liderbahis en üst karar mekanizmalarından bir tanesidir ve kararları bundan sonraki süreçte aynen bir vidanın tahtaya monta edilişi gibi yavaş yavaş uygulanacak. Bu paralel yapı devletin mekanizmaları içerisinden temizlenecek. Paralel yapı derken bir şunu kastetmiyoruz, şimdiye kadar bu yapılanmaya destek veren halkımız içerisinde esnaftır, ticaret erbabıdır, ev hanımıdır, öğrencidir, öğretmendir vesairedir bunları biz kastetmiyoruz. Paralel yapının yaptığı darbe girişimi dış kaynaklı, dış yönlendirmeli içteki uzmanlarla bağlantılı bir darbe girişimiydi ve bu vatana ihanettir, Türkiye Cumhuriyeti’ne ihanettir, Türk Milletine ihanettir. Biz burada islama, millete, dine, Türkiye’ye, Türk Milletimize, Devletimize hizmet etmek maksadıyla buraya kurban toplayan, yardım toplayan, bağış yapanlara sesleniyoruz ‘ Bu yaptıklarınızı yukarıdakiler maalesef farklı amaçlar için heder ediyorlar, buraya yardım yapmayın, bunların okullarındaki çocuklarınız varsa alın, kendinize çeki düzen verin, bu yapıdan elinizi eteğini çekin’ diye söylüyoruz. Biz esnafımızı, öğretmenimizi vatana ihanet gibi bir suçla suçlamamız asla mümkün değildir.

Türkiye olarak çok şükür iyi gidiyoruz. Cumhurbaşkanımız birinci turda seçildi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan seçildi ve Türkiye belirsizlikten ve istikrarsızlıktan kurtulmuş oldu. Büyük kongreyi de AK Parti tek yumruk olarak gerçekleştirdi ve hiç fire vermeden Ahmet Davutoğlu’na oy verdi, Genel Başkanlığını onayladı. Genel Başkan, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu farklı bir lezzet, farklı bir tat, farklı bir bakış açısı, farklı bir üslupla bizim gurur kaynağımız, övünüyoruz kendisiyle, gerçektende çok yakıştı. Hiç endişeye mahal yok, Ankara biz AK Parti gurubu olarak içimizde tuzluklar vardı onları kenara ayırdı. Şimdi biz tek yürek halinde, tek yumruk halinde, gönül birliği içerisinde hareket ediyoruz. Önümüzdeki günlerde il ve ilçe kongrelerimiz olacak 2015 Haziran’ında yapılacak genel seçimde Türkiye 2019 kadar seçim yok” şeklinde konuştu.

Aydın’ın Büyükşehir uygulamasının başladığını, yerel yönetim açısından yeni bir dönem olduğunu belirten Mehmet Erdem, “ Aydın için seçimlerden sonra yeni bir dönem, yeni bir uygulama başlamıştır. Bu uygulama Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Çine’de de Belediye yönetimiyle beraber  devam ediyor. Ben Aydın’ın bütün ilçelerini geziyorum, bütün ilçelerde halk ve muhtarlarla temas ediyorum. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden vatandaş memnun değil, beklentilere cevap vermiyor. Köylerimizde su ve yol problemi var, Aydın Büyükşehir Belediyesi bunları çözemiyor, yapılanmasını tamamlayamıyor. Bunun sebepleri var. Bunun en önemli sebebi ehliyet ve riyakar sahibi siz belediye başkanı seçmezseniz sonucunda ortaya böyle beceriksizlikler çıkar. Ehliyet ve riyakar sahibi olan Mustafa Savaş’ı seçmezseniz sonucunda böyle bir arızalar çıkar. Aydın Büyükşehir Belediyesi su ve kanalizasyon altyapı hizmetlerini, arıtma tesislerini ASKİ vasıtasıyla yürütecek. Aydın Su Kanalizasyon İdaresi kuruldu. ASKi ne yaptı? Aydın Büyükşehir Belediyesi nasıl bir yapılanma yaptı? ASKİ’nin başına Aydınlı olmayan, Aydında yaşamamış, Ankara’dan bir bürokrat getirdi. İlk defa Aydın’a ASKİ Genel Müdürü olduğu zaman gelmiş, böyle bir genel müdürün idari yapıda başarılı olma ihtimali kuvvetli midir? Zayıf mıdır? Ege Et’e yönetim kurulu önceden Çine’den ve bu bölgeden İl Genel Meclis Üyeleri yönetici olurdu. Şimdi İzmir 73 yaşındaki CHP eski Milletvekili Kemal Anadol Ege Et’in yöneticisi oldu. Hem de maaşlar 6 kat artırıldı. Önceden 500 TL alıyorlardı, hatta son dönemde bizim İl Genel Meclis Üyeleri bir sene bir buçuk sene hakkı huzuru da almadılar Ege Et zarar etmesin diye. Şimdi 3bin TL maaşla 6 tane yönetici atandı, Ankaralı bir Genel Müdürde bulmuşlar oraya hayırlı olsun. Aydınlı olmayan, Aydın’da yaşamayan bu yöneticilerle başarının gelmesi mümkün mü? Çok zor. Aydının köylerinin yollarını, sularını en iyi bilen Özel İdare elemanlarınız var sizin. Özel İdare’nin yönetici kadrosunu, idareci kadrosunu, çalışan kadrosunu dağıttı. Bozdağan’a, Karasuya, Buharkent’e oraya buraya itfaiye müdürü yapıyorsun. Bu köylerin sorunlarını ve problemlerini çözeceksin. Bu yapıyı oturtursun 3sene 4 sene geçer bu yapı ancak oturur. Bu zaman, hizmet kaybıdır. Bu vatandaşın o kadar sene beklemeye tahammülü yok. Niye tahammül gösterelim. 18 saat çalışacaksınız, gerekirse 24 saat çalışacaksınız bu yapılanmanızı çabuk bir şekilde oturtacaksınız. Denizli’ye bakıyorum, araştırıyorum, Aydın’dan çok fazla önde. Bu yapılanmayı bir an önce ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmesini bekliyoruz” dedi.

Köylerden “Keşke Büyükşehir olmasaydık” sözünü duyuyorum diyen Erdem, “ Hayır bu cümlenin doğrusu budur Büyükşehir olmakta bir zarar yok. Önemli olan Büyükşehir’i yönetenlerin doğru yönetmesidir. Büyükşehir kanunun da bir kusur yok. Köylere yapılacak hizmet şeklinde, şemalinde bir kusur yok, bir eksiklik yok. Biz kanunda bir madde kayduk Belediye Bütçesi’nin %10’nu mutlaka ve mutlaka köylere hizmetlere yani köyden mahalleye dönen yerleşim birimlerine aktarılmalıdır, harcanılmalıdır diye. Kanunlarda bir yanlışlık yok, yanlışlık beceriksiz yöneticilerde. Ben seçim öncesi dönemi nişanlılık dönemine benzetirim. O dönemde nasıl eşler birbirlerine kötü yönlerini göstermezler nişanlılık dönemi çok tatlıdır, çok güzeldir. Ama evlilik başladı mı her şey çıkar meydana. Seçim öncesi nişanlıydık, şimdi evlendik esas şimdi geçim dönemi başladı.Seçim bitti, geçim dönemi başladı ama ortalıkta kimse yok. Kimse kimseye ulaşamıyor. ASKİ’yi arıyorlar, cevap şu kusura bakmayın yardımcı olamıyoruz, yapılanmamızı gerçekleştiremedik durum bu. Biz bundan zevk almıyoruz. Biz bundan muzdaribiz. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ASKİ’nin birimlerin bu şekilde gecikmesinde geç kalınmasından hizmetlerin gerçekleştirememesinden memnun değiliz. Hoşumuza da gitmiyor. Çünkü biz aranıyoruz. Hizmet yapma yetkisi Büyükşehir’e ait, bu işleri yoluna koymaları lazım, geç kalıyorlar, bu gidişatla da iş inşallah sarpa sarmaz. Büyükşehir Belediyesi’ne her İlçe Belediyesi’nden bütçe aktarılıyor. Çine’nin nüfusu gereği Çine Belediyesi’nde % 30 oranında para Büyükşehir Belediyesine aktarılıyor. Şu ana kadar Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne aktarılan paraların ve biriken bütçe 50 milyon lira para birikti. Birçok yetki Büyükşehir’e verildiği için bu para onlara veriliyor. Ne yazık ki ne hizmet ne de çözüm henüz ortada yok” şeklinde konuştu.







Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2014, 10:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472