banner488

Deniz Depboylu Çine’de Ziyaretlerde Bulundu

Deniz Depboylu Çine’de Ziyaretlerde Bulundu
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, MHP Aydın İl Başkanı Levent İlter, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, Çine Kadın Kolları Başkanı Fatma Kandemir, Çine Ülkü Ocağı Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Engin Asar ve parti yöneticileri ile Çine’de bir dizi ziyaretlerde bulundu.

MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu ve beraberindeki MHP heyeti Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası, Çine İlçe Emniyet Müdürlüğü, Çine Kaymakamlığı ve Çine Ziraat Odasını ziyaret etti. Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter’e, odanın kongresinde tekrar başkan seçilmesinden dolayı hayırlı olsun ziyaretinde bulunan heyet Çine İlçe Emniyet Müdürü Fevzi Yurtseven ve Çine Kaymakamı Özkan Demir’e nezaket ziyaretinde bulundu. İlçe Yönetiminden Murat Çalışkan'ın işyerinden sonra son olarak heyet ve Vekil Depboylu, Çine Ziraat Odasını Başkanı Özkan Atıgan’ı ziyaret ederek, değişik kooperatif ve birliklerden gelen katılımcılar ile hayvancılık ve tarımla uğraşan çiftçilerin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gündeme getireceğini ifade etti.

‘Köylü milletin efendisidir’ diyen MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu,”TBMM'de dile getireceğim. Aydın'ın tarımda kendine has sorunları var. Zeytin, kestane, hayvancılık, yer fıstığı gibi bir çok üretimde yaşanan sıkıntıları zaman zaman kendim dile getirmeye çalışıyorum. Ben Orman Bakanı'ndan şunu talep ediyorum, ormanlık vasfını kaybetmiş makilik alanlara incir dikilsin. Köylülerimiz bunları, korusun, toplasın. Bir kazanç kapısı olsun, hem de uluslararası talepleri karşılamamızda devletimize yardımcı olsun. Kırsaldan, şehre bir göç var. Biz MHP olarak köylülerimize çok değer veriyoruz. Köylü milletin efendisidir. Göçün en büyük sebeplerinden bir tanesi köylünün çektiği sıkıntılarla baş edememesi. Pamuk ekiyor kime toplatacak, zeytin öyle. Ürettiğini, harcadığına gidiyor, ürettiğinin karşılığını alamıyor. Çiftçi daha fazla desteklenmeli. OECD'ye göre tarımı en çok destekleyen ülke olarak çıkmışız. Verilen desteğe bakıyor, en yüksek çıkıyor. OECD'nin aldığı kritere göre satış yapılmıyor ki. Çoğunluğu pazarda daha az fiyata gidiyor. Mevcut istatistiklerin altında bir durum söz konusu, biz bunları eleştiriyoruz. Aydın, birçok bölgede susuzluğun, toprak verimsizliğin yaşanması göz önünde bulundurulduğunda bir mücevher. Bu mücevheri çok iyi işlememiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Geçim kaynağının tarım ve hayvancılık dayandığını değinen Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, “Tarımdan başka alternatifimiz yok. Sıkıntılarımız var. Çiftçi olarak istikrar istiyoruz. Ürün fiyatlarının enflasyon oranında artışını istiyoruz. Geriye dönük borsa gibi zik zak yapmasını istemiyoruz. Ette kesim 27 liradan 23 liraya düşmesi üreticinin belini büktü. Her sene ilaç, gübre ve yem fiyatlarındaki artışlar sıkıntıya sokuyor. Yüzde 50 mazot desteğini daha alamadık. Ülke olarak hanilere karşı bir operasyon durumundayız, sabırla hükümetimizi destekliyoruz. Köylü şehre inmediği müddetçe herkes büyük sıkıntılar yaşar” dedi.

“Çine, Hak Ettiğinden Daha Az İlgi Görüyor”

Ziyaretlerin sonunda Çine için değerlendirme yapan Milletvekili Deniz Depboylu, ilçenin hak ettiği yere gelmesi için uğraşacaklarını ifade etti. Depboylu, “Çine’nin ilgiye, bakıma, desteğe ihtiyacı var. Hakkettiğinden daha az ilgi gördüğünü düşünüyorum. Çine geçmişi, mazisi olan bir ilçedir ama bazı ilçelerimizle kıyasladığımızda gelişmesi daha geriye kalmıştır. Burasını bir cazibe merkezi haline getirilebilir. Nihayetinde Muğla Karayolu üzerinde, sadece köftesiyle anılmamalı Çine, aynı zamanda doğal güzelliği, imar planı, tarihi, turizmi, genç beyinlerin oluşturacağı yeni endüstriyel veya tarımsal gelişmeleriyle birlikte Türkiye’de bir isim yapabilecek konuma gelmeli. Çine şu anda sadece köftesi ve çayından tutulan balığı ile anılıyor. Ama bundan çok daha fazlasını hak ediyor. Burada çok güzel şeyler yapılabilir, değerli projelerle Çine’nin gelişmesi sağlanabilir. Bu gün ziyaretlerimizde aldığımız bilgilere dayanarak özellikle tarım ve hayvancılıkla ilgili olmak üzere sorunları en kısa zamanda mecliste gündeme getireceğim, gerekirse yazılı soru önergesi de hazırlayacağım. Amacımız Aydınımıza, Aydınlılarımıza, çiftçimize her alanda çalışan kardeşlerimizi desteklemek. İnşallah Çine hak ettiği konuma gelecek” dedi.  
















Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2018, 19:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472