banner488

Baydar, “Üç seçenek Var!”

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, CHP Çine İlçe Örgütünü ziyarette bulundu.

Baydar, “Üç seçenek Var!”
banner496

Ziyaretinin amacı hasret gidermek olduğunu belirten vekil Baydar’ı, CHP Çine İlçe Örgütü Binasında Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin ve partililer karşıladı. Hükümet ve koalisyon hakkında vekil Baydar olayların nereye gittiğini tenkit etmekten kendini alamadı.

“MHP, AKP’nin dayanağı, destekçisi”

Koalisyon süreci hakkında partililer ile fikir alışverişinde bulunan Milletvekili Metin Lütfi Baydar, “7 Haziran seçimlerinden sonra tek başına bir hükümet kurulamadı ve meclis başkanlığını AKP’ye karşı olan blok alması gerekirken MHP’nin son dakikada milli sıvışma bakanı olarak belirtmiş olduğu bu Süleyman Şah Türbesi’ndeki hareketlerinden dolayı İsmet Yılmaz’ı meclis başkanı seçilmesi için ellerinden geleni yaptılar. Başarıyla AKP’li birisini meclis başkanı seçtirdiler. Bize destek vereceklerini bildirdikleri halde son anda Devlet Bahçeli biz geçersiz oy vereceğiz diyerek AKP’nin seçilmesine yardımcı oldu. Daha önce de Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesini de bu şekilde sağlamışlardır. AKP’nin her zaman dayanağı, destekçisi olarak MHP tavrını koyuyor. Bunun çok iyi deklare edilmesi lazım, önümüzde bir erken seçim olur ise MHP’ye oy veren seçmenler özellikle AKP’den hesap sorsun, AKP ile hesaplaşsın diye doğru adresin MHP olmadığını kanıtlandığını anlatmamız lazım, seçim sürecinde MHP ile ilgili herhangi bir şey söylemedik ama erken seçim olursa MHP için söyleyeceğimiz çok şey var bunu da ifade etmek istiyorum.”

Üç seçenek var!

Baydar, “ Yapılan görüşmeler var, AKP, CHP koalisyonu olabilir, koalisyon ile ilgili bazı çalışmalar yapılıyor. Ama onun ötesinde Davutoğlu’na verilen hükümeti kurma süresi başladı o süreye kadar bir hükümet kuruldu kuruldu, kurulamaz ise Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanına danışarak bir seçim hükümeti, seçimin tekrarlanmasına yönelik seçim hükümeti kurma yetkisi alabilir ve genel başkanlar dışında AKP’li birisini görevlendirerek Başbakanlık görevi vererek 3 aylık bir seçim hükümeti kurmasını sağlayabilir. 26 Bakanlığın 11’i AKP’li, 7’i CHP’li, 4’ü HDP’li, 4’de MHP’li olacak tarzda var olan yüzdelere göre bir dağılım olacaktır ve seçim hükümeti kurulacaktır. 3 ay sonra muhtemelen Kasım sonu gibi de bir seçim olacaktır. Eldeki ikinci seçenek bu, üçüncü seçenekte ise MHP içeriden destekleme yapmayacağını ifade etti. Yani AKP ile koalisyon kurmayacağını ifade etti. AKP ile erken seçim sürecinde anlaşarak MHP’nin dışarıdan destekleyeceği bir erken seçim hükümeti olabilir. AKP’nin kuracağı erken seçim hükümeti olabilir. O da bu yılsonunda ya da önümüzdeki bahara kadar olan süre içerisinde bir seçim süreci olabilir. Yani bunları her birini eşit fırsatlar olarak değerlendirirsek yüzde 33 bir AKP, CHP ihtimali, yüzde 33 bir seçimin tekrarlanması bir seçim hükümeti ihtimali, yüzde 33’de MHP ile kurulacak AKP azınlık hükümetinin bir erken seçim ihtimali olabilir. Bunların nasıl olacağını önümüzdeki üç haftalık süre içerisinde göreceğiz. Bizlerde netleşen sonuca göre yol alacağız.”

Aydın örgütü seçime hazır

Milletvekili Baydar, “Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Örgütü başarılı bir örgüt. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Örgütü olarak CHP’nin oylarını yüzde 41’e il genelinde çıkarmış AKP’yi 35’den, 28’e geriletmiş bir partiyiz. Bir erken seçimde olsa, seçim hükümeti de olsa Aydın örgütü olarak seçime hazırız. Bundan bizim bir endişemiz yok. Önümüzdeki süreçle ilgili olarak ta Sayın Genel Başkanımız açıkladı, ‘ Eğer bir erken seçim olur ise ön seçimde alınan kararlara uyacağını, kontenjanları gözden geçireceğini’ ifade etti. Ön seçim kurallarına uyulması doğrudur. Biz ön seçim uygulamasında alınan karara uyduğumuz taktirde 5. Milletvekilini de zorlayacağız, oyumuzu daha da artıracağımızı inanıyorum. MHP seçmeninin bu defa tercihini CHP’den yapacağına inanıyorum.”

Baydar, “Söz veriyorum”

Partililere, erken seçim olursa şunun sözünü veriyorum diyen Baydar, “Sayın Genel Başkanımız MYK ve Parti Meclisi tarafından tek yetkilidir koalisyonun kurulması konusunda karar vermek üzere, bir koalisyon kurulma kararı alındığı taktirde hangi şartlarda kurulacağı konusundaki bir takım şeyleri tekrar gelip örgütümle tartışacağımı, bu şartlarda oluyor arkadaşlar bilginiz olsun diyeceğimi de belirtmek istiyorum. Bu bize zarar mı getirir? Yarar mı getirir? Bunların çok tartışılması gerektiğini düşünüyorum partimiz açısından. Koyduğumuz 14 maddelik bir kural var, bunlardan temel prensipler var, bunlardan vaz mı geçeceğiz, vazgeçmeyecek miyiz? Bunların ölçülerini çok iyi değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

“İktidar olmak için oy istedik”

Partiler iktidar olmak için varlardır diyerek sözlerine başlayan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Bizler oy isterken iktidar olmak için oy istedik halkımızdan, onlar hiç kimseyi tek başına iktidarlığa getirmedi. Ama iktidar olabilmek için ilkelerimizden de taviz vermememiz gerekiyor, yolsuzlukların üstüne gitmemiz gerekiyor. Bu şekilde iktidar olabiliyorsak koalisyona girmekte fayda vardır diyorum.”

“Koalisyonda olmamız gerekiyor”

Son olarak söz alan CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin ise koalisyon hakkında şu açıklamalarda bulundu, “Koalisyona girmesi gereken bir partiyiz. Tabii ilkelerden taviz vermediğimiz takdirde daha başarılı olacak. Galatasaray şampiyon olmuştu dört dönem. O dönem takım tutabilecek yaşa gelen 10 yaşındaki bütün çocuklar hepsi Galatasaraylı oldu. Şimdi ben yanımda çalışan 19 yaşındaki gence soruyorum ‘CHP’yi nasıl görüyorsun’ cevabı ‘muhalefet.’ Yani AKP iktidara geldiğinden bu yana Cumhuriyet Halk Partisi yok Türkiye’de. O yüzden devletin imkânları ile vatandaşa daha iyi hizmet edeceğimize inanıyorum. Bu koalisyonda olmamız gerekiyor. Yoksa bundan sonra farklı bir aşamaya gelecek. CHP ön seçimde bu bölgede biraz daha prim yapabilir.

İkinci olarak değineceğim konu Büyükşehir Yasası, Büyükşehir Yasası gerçekten seçmenin kimyasını bozdu. Hükümet olursak sizlerden talebimiz belli bir revizyona gidilmesi gerekiyor bu yasa üzerinden. O da olmuyorsa da kendi Büyükşehir Belediyemizin kendi içerisinde bir takım revizyonlar yapmak zorunda. Çünkü tüm Aydın’ın ilçelerinde gördük ki seçmen bir şekilde kriter koydu, bir şekilde cezalandırıyor bazı şeyleri. Son gelişmeler iyi. Mutlaka muhalefet olacak, ama bu koalisyonda yerimizi almamız lazım” şeklinde açıkladı.

“Çine İlçe Örgütüne bağışlayacağım”

Ziyaretin sonunda Başkan Tayfun Şahin, Milletvekili Baydar’a Çine esnafının kampanyasından bahsetti. Bunun üzerine Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar esnaf kampanyasına destek vermek için Çine’den alışveriş yaptı. Kampanyaya katılan bir mağazadan ihtiyaç sahibi bir çocuğa hediye edilmek üzere 100 TL’lik alışveriş yaparken, Beyaz Kunduradan aldığı kuponu da otomobilin kendisine çıkması halinde CHP Çine İlçe Örgütü’ne bağışlayacağını söyledi. Kampanya hakkında Baydar şunları söyledi; “Çine esnafının kendi arasında başlatmış olduğu bu kampanyayı destekliyorum. Çine’de esnaf hareketliliğini artırmak özellikle Türkiye’nin birçok yerinde esnafın dükkân kapattığı bu dönemde Çine’de böyle bir ekonomik canlılığın olması için başlatılan bu uygulamadan memnun olduğumu ifade etmek istiyorum. Yılda bir kez olmak yerine yılda iki kez olmasını ve alışverişin düştüğü dönemlerde yapılmasını öneriyorum. Biz Türkiye’nin temel harcının esnafımız olduğunu bilen bir partiyiz, CHP olarak destek olmaya devam edeceğiz. Özellikle birçok AVM’nin günümüzde şehir merkezlerinde açılmasıyla birlikte esnafın zor günler geçirdiğini biliyoruz. AVM yerine esnafımızdan alışverişi tercih eden tüm Çine ve Aydınlıları da bu şekilde kutlamış oluyoruz” dedi.











Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2015, 16:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472