banner488

Baydar, Öğrenci ve Öğretmenlerin Miting Alanlarına Götürülmesini sordu

Baydar, Öğrenci ve Öğretmenlerin Miting Alanlarına Götürülmesini sordu
CHP Aydın Milletvekili ve Milli Eğitim,Kültür,Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Metin Lütfi Baydar; Cumhurbaşkanının, Cumhurbaşkanı oğlunun ve diğer hükümet yetkililerinin çeşitli illerde yaptıkları "evet" mitingi ve panellerine öğrenci ve öğretmenlerin götürülmesine ilişkin yazılı soru önergesi verdi.

“Öğrencilerin Başarısızlığından Kim Sorumlu Olacak”

Önergede ; Söz konusu “evet “ propagandası yapılacak alanlara öğrenci ve öğretmenlerin toplatılmasıyla hem de öğrencilerin birçoğunun LYS gibi hayati bir sınavları varken, eğitim ve öğretimin aksatılması sonucu başarısız olacak öğrencilerden kim sorumlu olacaktır? sorusuna da yanıt arayan Metin Lütfi Baydar'ın yazılı soru önergesinin tam metni şöyle:

Manisa Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi idaresinin öğrencilerini "Seminer var" diyerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın 'Yeni Nesil Yeni Anayasa' konulu paneline götürdüğü ve panele katılmak istemeyen öğrencileri de haklarında yasal işlem başlatmakla tehdit ettiği haberleri basına yansımıştır.

İstanbul Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce okullara gönderilen yazıda, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 27 Mart 2017 Pazartesi günü saat 17:00’de ilçemiz kaymakamlık önündeki meydanda halka hitap edeceklerdir.

Bu nedenle okullarımızın 50 öğrenci, 3 öğretmen ve 1 idareci ile saat 14:30’da kaymakamlık önündeki okullar için ayrılan alanda hazır bulunmaları müdürlüğümüzce uygun görülmüştür. Makamlarınızca da uygun görüldüğü takdirde gereğini onay emirlerinize arz ederim.” denilmiştir.

Ayrıca aynı ilçe milli eğitim müdürü tarafından öğretmenlere : “Bugün saat 17.00 da Sayin Cumhurbaşkanimiz Kaymakamlik binasi önünde halka hitap edeceğinden tüm öğretmenlerimizin katilimini istirham ederim. Hasan Uygun Ilçe Milli Eğitim Müdürü” (sms’in orjinali olduğu için yazım hatalarına dikkat edilmemiş aynen yazılmıştır) sms’i atılmıştır.

Bu çerçevede;

1-    Cumhurbaşkanının, Cumhurbaşkanı oğlunun, Başbakanın ve diğer hükümet yetkililerinin “evet” kampanyası için düzenleyeceği mitinglere, panellere öğrenci ve öğretmenlerin katılımı gerektiği konusunda kaç okula yazı veya sms gönderilmiştir? Yazı gönderilen bu okullar hangi illerdedir ve adları nelerdir?

2-    Okullara bu tür yazıların gönderilmesi, “evet” propagandası yapılacak alanların dolmayacağı düşüncesinden mi kaynaklanmıştır?

3-    Söz konusu “evet “ propagandası yapılacak alanlara öğrenci ve öğretmenlerin toplatılmasıyla hem de öğrencilerin birçoğunun LYS gibi hayati bir sınavları varken, eğitim ve öğretimin aksatılması sonucu başarısız olacak öğrencilerden kim sorumlu olacaktır?

4-    Miting alanlarında dolgu malzemesi olarak kullanılan öğrencilerin, toplam kaç eğitim ve öğretim saatleri boşa harcanmıştır?

5-    Öğrencilerimizin bundan sonra daha fazla ders kayıplarının önlenmesi adına bu tür uygulamalardan vazgeçmeyi düşünüyor musunuz?

6-    Dünyanın gelişmiş ülkelerinde bu ve buna benzer uygulamalar var mıdır? Varsa bu ülkeler hangileridir?

 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472