banner480

AK Parti Milletvekili Rıza Pozacı, Çine’de

AK Parti Milletvekili Rıza Pozacı, Çine’de
banner269

AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı ve AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen Çine’de bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

Çine’de bir dizi ziyaretlerde, AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı’ya ve Aydın AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen’e, AK Parti Çine İlçe Başkanı Mithat Burhan Kandemir, Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, AK Parti Aydın İl yönetim kurulu üyesi Mehmet Tosun, AK Parti Çine Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, Çine Belediye Meclis Üyeleri ve partililer eşlik etti. AK Parti Çine İlçe Başkanlığı binasında partililer ile esnafın ve çiftçinin sıkıntıları ile alakalı değerlendirmelerle bulundu.

“İttifakın kimlerle iş birliği yaptığı belli”

Dik duran bir Türkiye tercih ettiklerini söyleyen AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, “Çine’de bir yönetim değişimimiz oldu. Yeni başkanımıza hayırlı olsun ve görevinde başarılar diliyorum. Çine siyasette hızlı bir ilçemiz. İki yıl koordinatörlük yaptım. O yüzden Çine’yi iyi tanıyorum. Seçimlerde daha önce toplantımızda doksandan döndü demiştim, kaybettik demeyelim de ikmale kaldık Çine’de. İnşallah bir dahaki dönemde dersimiz çalışarak bu yükselişi AK Parti’nin bayrağını Çine’den dikerek daha sonra Büyükşehir Belediyesini almak hedefindeyiz. Kaybetti kelimesini kullanmak istemediğim için seçimlerde bütünlemeye kaldık. Dersimiz çalışıp ilk önce 2023 seçimleri daha sonra 2024 yılındaki hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde bu hedefe doğru koşacağız. Ülkemiz şuanda çok ciddi bir mücadeleden geçiyor. Ciddi bir bilek güreşi yapılıyor Dünya çapında. 1923 yılında yapılan mücadele ile bu gün yapılan mücadelenin pek farkı yok. Yedi düvele karşı Cumhurbaşkanımız bir bilek güreşi içerisinde. Bizde cumhurbaşkanımıza hep birlikte destek vermek zorundayız. Bunun başka bir alternatifi yok. Ya dik duran bir Türkiye olacak ya da emir alan daha önce olduğu gibi ceketi düğmeleyen bir Türkiye olacak. Bu iki yol ayrımındayız. Bizim tercihimiz dik duran bir Türkiye tarafındadır. Safımızda belli. Benim tavsiyem teşkilatlara kendi içimizdeki birlik beraberliği güçlendirmek, hedefimiz belli. Karşımızdaki ittifak belli. Onların kimlerle işbirliği yaptığı belli. Yerli milli duruşu olan bizim Cumhur İttifakı belli. Biz mücadelemizi bu yönde kullanmalıyız. Çine için bu çok önemli. Sıkıntılarımız var ama birde pandemi süreci içerisindeyiz. Buna rağmen vatandaşa kredisini veren bir Türkiye var. Sosyal yardımını yapan bir Türkiye var. ” dedi.

“Yatırımcıların önünü açıyoruz”

Tarım ve çiftçinin durumları hakkında açıklama yapan Vekil Posacı, “Tarımcı olarak baktığımızda et ve süt üreticilerinin sıkıntılı olduğu dile geliyor. Et ve Süt kurumlarının marifetleriyle müdahale ediyoruz. Elimizden geldiğince Türkiye’deki yatırımcının önünü açmaya çalışıyoruz. Bu konuda gerekli yerlerle sürekli istişare içindeyim. Süt ve et fiyatları sürekli yerinde sayıyor ya da geriliyor. Gübre ve yem fiyatları sürekli artıyor. Bununla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor.”

Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, geçen yıl olduğu gibi tav suyunun sulamanın içerisinde olması çiftçiyi bir nebze rahatlatacağını söyledi. Posacı, DSİ 21. Bölge Müdürlüğü ile görüşerek gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi.

“Esnafa sıfır faizli kredi verilmeli”

Esnafın nefes almasını istediklerini belirten Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, “Esnafımıza ve çiftçimize sıfır faizli 5 yıllık, 100 bin TL kredi verilmelidir. Bunu bir yıl ödemesiz olmalıdır. O zaman esnaf ve çiftçi de çok ciddi bir şekilde rahatlayacak. Ayrıca bu yıl su sıkıntısı yaşayacağız. DSİ acil bir program yapması lazım. Tarlasında artezyen olanları kendi imkânlarına kullanmalı. Tarlasında artezyen olmayanlar bir kademe daha su verilmelidir. Bunu bu yıla mahsus yapılmalıdır” dedi.

“Damlama suyu tavsiye ediyorum”

AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, “Daha önce Ziraat Odası’nda toplantı yaptık. Çiftçimiz Batı bölgelerimizde ekime yeni geçti. Ayçiçeği ekme tavsiye ettik. Artezyenleri olanlar için damlama sulama gibi çözümler bulmaya çalışıyoruz. Sıkıntı devam ediyor. Yeterli yağış alamadık bu sene. Suyu yeterli olan alanlarda pamuk ekilebilir. 2007 de susuzluğu yaşadık. Aklıma yatan tek çözüm imkanı olan damlama su sistemi. Bu konuda yüzle 50 hibe var, vatandaşlar yararlanabiliyor. Daha tasarruflu yöntemlerle sulama yapmak zorundayız” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472