banner488

ÇDH, Diyabet Okulu İkinci Dönem Mezunlarını Verdi

ÇDH, Diyabet Okulu İkinci Dönem Mezunlarını Verdi
banner496
Çine Devlet Hastanesi, Diyabet Okulu 2.dönem mezunlarına sertifikaları düzenlenen törende verildi.

Çine Devlet Hastanesi diyabet okulu ikinci dönem mezunlarını verdi. Diyabet Okulu 2. Dönemde 20 kişiye eğitim veren Çine Devlet Hastanesi Yönetimi önemli bir eğitimi daha bitirmenin memnuniyetini yaşıyor.

Önemli bilgiler öğreniyorlar

Çine Devlet Hastanesi Diyabet Okulu 2. Grubunda bu ay 20 kişi mezun oldu. Hastanenin vatandaşlara ücretsiz olarak eğitim verdiği “Diyabet Okulundan” eğitim alan kursiyerler, diyabet hastalığı ile ilgili eğitimcilerden önemli bilgiler öğreniyorlar. İki günlük Diyabet Okulu süresince İç Hastalıkları Uzmanı Mehmet Turgut, Diyetisyen Özlem Tekin ve diyabet hemşireleri Özgül Uğurlu ve Ayşe Çetin tarafından eğitim verildi. Eğitimlerde, diyabet hastalığıyla ilgili genel bilgiler, diyabet oluşumunun mekanizması ve fizyopatolojisi, tıbbi beslenme ve tedavisi, kan şekeri düzenleyici ilaçlar, diyabetin akut komplikasyonları, diyabette fiziksel aktivite ve egzersiz, diyabetle yaşam, diyabette insülin tedavi konularının anlatıldığı kaydedildi.

20 mezun verdiler

Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Engin Tetik katılan kursiyerlere sertifikalarını vermek üzere hazır bulunduğu Diyabet Okulu Mezuniyet töreninde, toplumda diyabet(şeker) hastalığının sık görüldüğüne ve eğitime katılanların bu hastalık hakkında öğrendiklerini çevrelerine anlatmalarının sinsi seyreden birçok şeker hastasında erken tanı konmasına ve tedavinin erken başlaması ile de pek çok komplikasyonun önlenebileceğine vurguladı. Başhekim Tetik, 2 Grup “Diyabet Okulu” mezunlarını vermekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Katılan kursiyerler kendilerine böylesine güzel ve yararlı bir eğitim imkânı sunan Eğitimcilere ve Hastane Yönetimine teşekkür ettiler.








Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472