banner488

Kütüphanede Sinema Keyfi

Kütüphanede Sinema Keyfi
banner496

Çine İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından Cuma ve Cumartesi günleri çocuklar ve yetişkinlere film gösterimleri başladı.

Çine Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, çocuklara kitapları sevdirme ve okuma alışkanlığı edindirme amacıyla yaptıkları farklı birçok proje ile beğeni toplamaya devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından telif hakkı satın alınan filmler, Çine Halk Kütüphanesi Şükran Güngör Tiyatro Salonu'nda her hafta Cuma ve Cumartesi günlerini ilçe halkı ile buluşturuluyor. İçlerinde uluslararası ödüller almış filmlerin yanı sıra komik, bilgilendirici, tarihi vb. çeşitli konulardaki ve farklı yaş grubuna hitap eden filmlerin ücretsiz olarak izletileceği, kütüphane üyeliği ile en az bir kitap okumanın yeterli olacağı öğrenildi. Özellikle çocuk ve ailelerin ilgi göstereceği düşünülen filmlerin sinemaya gidemeyen çocuklar adına büyük bir fırsat olacağı ifade edildi.

İlçe Halk Kütüphanesinin kültür ve sanat alanındaki bu etkinliklerinin, kütüphaneleri sadece kitap okunacak yer imajının dışına çıkarıp keyifli, güzel, verimli vakit geçirmeyi sağlayan mekanlar haline getirmeyi amaçladığı belirtilerek, “Sadece çocuklar için değil aynı zamanda yetişkinler için de oldukça kaliteli filmler mevcut. Film izleyebilir; kitap okuyabilirsiniz. Kitap demişken anonim bir söz aklımıza geliyor ve herkesi kütüphanelere davet ediyoruz. ‘Bütün iyi kitapları okumak, geçmiş anıların o mükemmel kişileri ile konuşmaya benzer´ denildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472