banner488

Yetiştirici ,çiftçileri unutmadı

Karpuzlu Ziraat Odası Başkanı Cavit Yetiştirici Türkiye'nin kalkınmasında ve ekonomisinin gelişmesinde önemli bir işleve sahip olan çiftçilerin, Çiftçiler Günü'nü kutladı.

Yetiştirici ,çiftçileri unutmadı
banner496

Yetiştirici yaptığı açıklamada, “Öncelikle Manisa Soma'da hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet,yaralılara acil şifalar,yakınlarında başsağlığı dilerim.

Ülkemiz ekonomisinde ciddi bir paya sahip olan ve Ulu Önder Atatürk’ün milli ekonominin temeli saydığı tarımsal işgücünün belkemiği çiftçilerimize gereken hassasiyetin gösterilmesi, onların ekonomik ve sosyal açıdan donanımlı kılınması; kalkınmamız ve ekonomimizin büyümesi açısından büyük önem taşıyor” dedi.

Yetiştirici "Tarım sektörü hem geçimini çiftçilikle sağlayan vatandaşlarımız açısından hem de temel ve zorunlu bir ihtiyaç olan gıda ihtiyacının karşılanması açısından önemli bir yere sahiptir. Tarımsal ekonomiyle kalkınma ve dışa bağımlılığın ortadan kaldırılması için ise üretimin arttırılması gerekmektedir. Bunun içinde çiftçilerimizin her zaman desteklenmesine ihtiyaç vardır.Bugün bütün dünyayı etkisi altına alan küresel ısınmaya bağlı kuraklık, iklim değişiklikleri, ekonomik krizler ve özellikle giderek artan dünya nüfusu göz önüne alındığında, zor şartlar altında yaz kış demeden artan gıda talebini karşılamak amacıyla çalışan çiftçilerimize minnettar lığımızı bir kez Kalebet daha burada vurgulamak isterim.  Bir yandan tarım arazilerinin korunmasına gayret ederken, diğer yandan çitçilerimizi anlamaya ve sorunlarını anında çözmeye çaba sarf etmekteyiz. Gıda üretimi kadar gıda güvenliğinin de ön plana çıktığı günümüzde toplum ve çevre sağlığını dikkate alarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Unutulmamalıdır ki gelecek asır, kaliteli ve güvenli gıdaları yeterli miktarda üreterek, sağlıklı beslenen toplumların olacaktır. Bütün bu gerçekler ışığında, soframıza daima taze ekmeğin, meyvenin, sebzenin, etin, sütün gelmesini sağlayan tüm çiftçilerimizi kutluyorum" şeklinde konuştu.

Karpuzlu Ziraat Odası son olarak mevlit eşliğinde, aşure ve lokma hayrı yaptı.











Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2014, 12:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472