banner488

Yılın son belediye meclisi toplandı

Yılın son belediye meclisi toplandı
banner496

2021 yılının son Meclis toplantısı, Belediye Başkanımız Enver Salih Dinçer Başkanlığında Çine Belediye Sosyal Tesisler Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Çine Belediye Sosyal Tesisler Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ve 5 maddenin görüşülerek karara bağlandığı toplantıya Millet İttifakı Çine Belediye Meclis Üyeleri Cengiz İnce, Mehmet Utku Şahin, Mustafa Ali Alkan ve Mehmet Yavaş mazeretli oldukları için katılmadı.

Gündem maddelerinden önce mecliste Sayıştay ve İçişleri Bakanlığı’nın denetim raporları hakkında meclis üyelerine bilgilendirme yapıldı. Yapılan denetimlerde Sayıştay ve İçişleri Bakanlığı’nın herhangi bir olumsuzluk görülmediği, sadece tahsilatlarda ilgili eksikliklerin olduğu ve pandemi nedeniyle ödeme emirlerinin gönderilemediğinden kaynaklanan bir rapor bulunduğu bildirildi. Raporların Sayıştay’ın sitesinden bakılabileceği ve Bakanlığın ise belediyeye gelen raporu inceleyebilecekleri söylendi.

AK Parti Meclis Üyesi Mutlu Menderes Eşiyok bu konu üzerinden söz alarak, “Siteye girildiğinde kayıtlarda eksiklikler adı altında; muhasebe kayıtlarının takip edilmediği, gider taahhütleri ve gider taahhüt hesabının kullanılmaması, bazı yatırım harcamaları yapılmakta olan yatırım hesabına kaydedilmemesi gibi. Çipaş’ la ilgili ise ihaleler ile ilgili birçok madde. Çipaş’la ilgili zaten ben sizlere zaten sormak istediğim ortaklarıyla alakalı Nail İçöz, Tahir Yaman, Güngör Keskin, Abdulkadir Yıldız, Sabahattin Çekin, Enver Salih Dinçer ve Hatice Güneş var doğru mudur. Bunların hisseleri küçük rakamlar bunları sermaye artırımı yaparak alamıyor muyuz? “ dedi.

Başkan Dinçer, “Ben ilk belediye başkanı olduğum dönemde Çipaş’ın yönetim üyesi olabilmek için hissedar olmak gerekiyor. Benden önceki dönemde de öyleymiş. Yönetim kuruluna kim uygun görüldü onlara ufak ufak hisseler verilmiş. Son dönemde yönetim kurulu olmak için hissedar olmak zorunluluğu kaldırılmış. Sermaye artırımı yaptığımızda daima hisseler küçülerek devam ediyor. Biz hissedarlara ille de hisselerinize bize satın diye bir teklifte bulanamıyoruz” dedi. .

Gündemin ilk maddesi; Plan ve Bütçe Komisyonundan havale edilen belediye tarifeleri içinde yer alan zeytin sıkımı ve zeytinyağı fiyatlarının görüşülmesi ile çeşitli ücret tarifelerinin belirlenmesi, komisyondan geldiği gibi oy birliği kabul edildi. Buna göre; Natürel sızma zeytinyağı satış fiyatı 50 TL., Natürel sızma zeytinyağı paketli 45 TL. , Sıkım ücreti 31 Kuruş + KDV .

Gündemin dört maddesi, 2022 yılında çalıştırılacak olan sözleşmeli personel ücretlerinin belirlenmesi, Meclis Üyeleri ve komisyonlara 2022 yılında ödenecek huzur haklarının belirlenmesi, Cumhuriyet Mahallesi 51 ada 1,2,3,4,5,8,9 ve 10 parsel sayılı taşınmazlarda 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ve merkez mahallelerinde bulunan sıvasız-boyasız-badanasız durumda olan bina ve inşaatların düzgün hale getirilmesi maddeleri Plan ve Bütçe komisyonuna zevk edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472