banner488

Turizm Haftası Çine’de kutlandı

Turizm Haftası Çine’de kutlandı
banner496

Çine’de, 42. Turizm Haftası Feride Raşit Kalkan Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan programla kutlandı.

Çine Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kutlama programı, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Feride Raşit Kalkan Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sadık Yavuzkan yaptı. Yavuzkan, Türkiye’de Turizm Haftası’nın 42 yıldır kutlandığını ifade ederek, “Asya ve Avrupa kıtaları arasında bir köprü olan yurdumuz, turistlerin ilgi duydu bir ülkedir. Zengin bitki örtüsü, eski medeniyetlerin bıraktığı tarihi eser ve anıtlarla yurdumuz, turistler için adeta bir cennettir. Ülkemizin doğal zenginliklerini, anıtlarını, tarihi eserlerini, müzelerini görmek, güneşinden, denizinden, kaplıcalarından yararlanmak, dinlenmek, eğlenmek için gelen turistlere yardımcı olmalıyız. Bacasız sanayi olarak adlandırılan turizmin gelişmesi, her şeyden önce sağduyulu bir yaklaşıma bağlıdır” dedi.

Törende, Feride Raşit Kalkan Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları şiirler okundu, oratoryo gösterileri, skeçler ve halk oyunları oynandı. Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen yarışmada ödül alan öğrencilere protokol üyeleri hediyelerini taktim etti.

Kutlama programına, İlçe Emniyet Müdürü Fevzi Yurtseven, Çine Askerlik Şubesi Daire Başkanı Kıdemli Başçavuş Cumali Nacak, Çine ilçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Çine Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2018, 12:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472