banner488

Tarhan, Av Sezonu Başladı

Tarhan, Av Sezonu Başladı
banner496

Çine Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Ali Tarha, 24 Ağustos 2019 tarihi itibari ile Çine’de av sezonunun başladığını söyledi.

Çine Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Ali Tarhan, 24 Ağustos 2019 tarihi itibari ile Çine’de av sezonunun başladığını söyledi. Tarhan, 2019-2020 av sezonunun 24 Ağustos'ta birinci grup kuşlar (bıldırcın, üveyik) ve ikinci grup memeliler (yaban domuzu, çakal) avı ile açılacağını bildirdi.

Tarhan, av sezonun hayırlı olmasını dileyerek, "Bu sene bıldırcında avlanma limiti 10'da kaldı. Av sezonu 1’inci grup kuşları olan bıldırcın ve üveyik kuşları ile yaban domuzu avı başlıyor. Tüm av camiasına ve avcılara rastgele diyorum. Öncelikle herkesin ava gitmeden önce vizesini yaptırması gerekiyor. Ava gitmeden önce gideceği bölgenin rotasını alması gerekiyor ve sonra av esnasında uyması gereken kurallar var. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından bir avcının bir günde ne kadar kuş ve memeli hayvan avlayacağı belirlenmiş durumda. Bu sene toplanan komisyonda alınan kararlarda bir avcı bir günde 10 adet bıldırcın, 3 adet üveyik, 3 adet karatavuk, 4 tane tahtalı, 6 adet kaya güvercini, 5 adet çulluk, 15 adet saksağan, 4 adet sakarmeke, 3 adet karabatak, 1 adet alakarga ve kum kekliği, toplamda 2 adet de kınalı keklik ve kum kekliği, toplamda 6 adet boz ördek, yabani tavşan 1 adet, ada tavşanı 1 adet, yaban domuzu 2 adet, çakal 1 adet, tilki 2 adet avcılar tarafından avlanabilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen sayıların üzerinde avlanan avcılara ciddi cezalar kesilecek. Belirttiğimiz sayıların üzerine çıkan avcılara ciddi cezalar kesiliyor. Eğlencemizi hüzne dönüştürmemeliyiz, iyi ve güzel davranışlarla örnek ve asil bir avcı olduğumuzu gösterelim. Her şey gönlünüzce olsun” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472