banner488

Sıra Çine Organize Sanayi Bölgesine Geldi

Sıra Çine Organize Sanayi Bölgesine Geldi
banner496
 Çine Organize Sanayi Bölgesi Başkanı ve Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili olarak yıl içi çalışmaları ve yılsonu itibari ile bugünkü durumunu görüşmek üzere toplantı düzenledi.

Çine Kaymakamlığı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Çine Organize Sanayi Bölgesi yetkilileri, sivil toplum kuruluş başkanları ve siyasi parti başkanları katıldı. Toplantıda Çine Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Özkan Demir, Çine Organize Sanayi Bölgesi’nin yıl içi çalışmaları, geleceği ile bugünkü durumunu görüştü.

OSB Çine’nin Geleceği

Sıra Çine Organize Sanayi Bölgesine geldiğini belirten Çine Kaymakamı Özkan Demir, “OSB Çine’nin geleceği, yarınımız. Çine’nin göç vermesinin temel sebebi istihdamın olmayışı. İstihdam yaratabileceğimiz en makul alan şu anda OSB görülüyor. 2016 yılında OSB için yatırımcılardan da bir rağbet olduğunu gördük, belki zamanı geldi artık. Söke ve Ortaklar’daki OSB’lerin dolduğunu biliyoruz. Artık sıranın Çine OSB’ye geldiğinin farkındayız ve bu hissiyatın içindeyiz. Ekonomide bir geçiş döneminden geçiyoruz, yatırımcılar biraz daha düşünerek hareket ediyorlar, Bunlara rağmen 2016 yılı içesinde Sade Stone, Aydın Sacer, Alp Palet, Aral Grup ve Minak İnşaat adlı şirketlere toplamda 120 bin metrekare olmak üzere Çine Organize Sanayi Bölgesi'nden yer satabildik. Yatırımcılar Çine’ye doğru geliyorlar. Feldspat ve Kuvars gerçekten önemli iki hammadde burada. Yeni yatırımcılarımız Feldspat ve Kuvars madenleri üzerinde çalışmak için geliyorlar. Çok değerli madenlerin hammaddesi, dünya rezervlerinin yüzde 70’i bu bölgede, son dönemde bu anlamda yatırım yapmakta cazibeli. Çine OSB’de arsa fiyatları halen daha çok makul olmasından dolayı bir talep var. Zamanı ve potansiyeli çok yüksek biz bu hissiyatı yaşadık. Organize Sanayi Bölgesi kurulduğu günden bu güne kadar belli bir yere getirmiş olan yöneticilerden ve emeği bulunan herkesten Allah Razı olsun,  teşekkür ediyorum. Biz bugün varız, yarın yokuz. Bizler, kurumsal çerçeve, yasal çerçeve ve şeffaf yapı hiçbir şaibeye yer bırakmaz düşüncesi ile uğraşıyoruz, Herkese eşit mesafede olur ve herkes orada görevini yapan bir yapının olduğunu görür düşüncesindeyiz. Biz bu üçünü oturtmaya çalışıyoruz, yatırımcıların önünü açmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Çine Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Özkan Demir, Çine OSB’de bugüne kadar parselleri bulunan fakat yatırım kararı olmayan, belirsiz durumdaki tahsisler ile ilgili 29 yatırımcının borçlarını ödeyerek ruhsat girişiminde bulunduklarını söyledi. Bunun yanı sıra 12 yatırımcının da yer tahsisini iptal ettiği öğrenildi.



Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2017, 09:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472