banner488

Oto Galericiler Sitesi açılışı yoğun katılımla gerçekleşti

Oto Galericiler Sitesi açılışı yoğun katılımla gerçekleşti
banner496

Çine’de Oto Galericileri sitesi düzenlenen törenle açıldı. İlçedeki otomobil satışı yapan oto galerilerinin tek bir bölgede toplanması amacıyla Oto Galericiler Sitesi açılış töreni yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Açılışa, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz, Belediye Başkanı Salih Dinçer, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti İlçe Başkanı Burhan Kandemir, MHP İlçe Başkanı Kazım Oluç, Çine İlçe Emniyet Müdürü Talet Afşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, Demokrat Parti İlçe Başkanı Ahmet Zühtü Soydar, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Metin Uyar, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, Akçaova Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Nail Uzun,Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Kapıkıran, Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Tayfun Aslan, muhtarlar, kooperatif üyeleri ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Çine Oto Galericiler Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Kocabıyık, “Çine içinde dağınık bir durumda olan galerilerin tek bir merkezde toplanması müşteri ile satıcının tek bir alanda buluşmasını sağlayan Çine Oto Galericiler Sitesinin hayata geçirilmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Burada 25 kişi birleşerek Çine’mize yakışır şekilde bir kooperatif ve bu sitemizi kurduk. Birlik ve beraberlik içerisinde oto galericiler sitesini hayata geçirmek için çalıştık ve sonucunda güzel bir eser meydana getirildi. Çine’mize bu tarz eserlerin kazandırılması bizim en önemli isteğimiz ve temennimizdir. Tüm arkadaşlarım adına sitenin hayata geçirilmesinde destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Teşekkür ederiz”

Törende Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer konuşmasında; “Çine’mizde bütün galericilerimiz kaldırımlarda, bulvarda araçlarını sergileyerek satış yapıyorlardı. Üç yıl önce Belediye Meclis üyeleri ile aldığımız kararda kaldırımlara ve bulvar üzerinde araç sergilenmesini yasakladık. O gün için galericilerimiz sitem ettiler. Çünkü alışkanlıkları terk etmek çok zor oluyor. Ama galericiler belediyemize gelerek site kurma talepleri oldu. Arsayı almakta yardımcı olduk. Hem Büyükşehir belediyesi, hem de ilçe belediyesi bürokratlarımızın da yardımlarıyla gerekli imar düzenlemelerini yaptık. Mehmet Kocabıyık Başkanımız da yönetimini kurdu. Tabi büyük ihtimalle vekillerimizden de maddi manevi destek almışlardır. Bu güzel projeyi hizmete girmesi için uğraş verdiler. Çine’mize güzel bir eser kazandırdıkları için başta Başkan Mehmet Kocabıyık’a ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun “ dedi.

“Türkiye’de üretilen seramiğin yüzde 25’i Çine OSB’de üretilecek”

Birlikte bir araya gelindiğinde güzel işler çıkarta bilmenin güzel bir örneği olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Kenetlenerek, gayret gösterdiğimizde güzel bir örnek ortaya çıkıyor. Başkanımız Mehmet Kocabıyık ve emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Bu girişim Çine’mizin çehresine ve ekonomisine olumlu bir katkı sağladı. Önceden dağınık olan galericilerimiz şimdi derli toplu ve göze hoş gelen bir şekilde burada ticari faaliyetlerini sürdürecekler. Çine’mizin çehresi değişiyor. Kendi kendine yeten bir ilçe, ekonomisi gelişen, üretimden daha fazla pay alan, istihdamdan daha fazla pay alan bir ilçe olarak ilerliyor. İhracattan daha fazla pay almak istiyoruz. Çine Organize Sanayimiz Bölgemiz var. 2bin 800 dönüm üzerine kurulu OSB, bizim hayalimiz, gayretimiz bununla ilgili devam ediyor. 35 tane işleme faaliyet gösteriyor. 25 tane daha işletme önümüzdeki yıl faaliyete geçecek. Bin kişi istihdam edilmekte. Önümüzdeki sene bin kişi daha istihdam sağlayacak ve üretimden daha fazla pay alarak Çine’mizin ekonomisine katkı sağlayacağız. Çine’nin evladı karnını da Çine’de doyursun. AK parti olarak hepimiz bunun mücadelesini veriyoruz. Çine hak ettiği yere ulaşacak. OSB’de büyük bir seramik fabrikasının bugün hafriyat çalışmaları başladı. Türkiye’de üretilen seramiğin yüzde 25’i Çine OSB’de üretilecek. Yaklaşık 18 ay sonra. OSB’de bin 600 dönümlük genişleme çalışmalarımız devam etmekte. Ülkemizin gelişmesi, kalkınması, büyümesi, ihracat imkanlarını artırabilmek adına üretmek zorundayız. Burada madenlerimiz var. Hep çuvallara doldurulup ihraç ediliyordu. Çuvalla değil metrekareyle madenlerimizi satmaya ve katma değer üretelim, istihdamımızı artılarımın mücadelesini veriyoruz. Yatırımlarımız bitmedi Çinemiz için yeni yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaları ardından protokol üyeleri Oto Galericiler Sitesi’nin kurdelesini dualar eşliğinde birlikte keserek açılış yaptı. Açılışa katılan misafirlere ikramlar sunuldu.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2021, 17:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472