banner488

Muhtarlardan yapılacak cezaevine açıklama

Muhtarlardan yapılacak cezaevine açıklama

Karakollar Mahallesi, Kahraman Mahallesi ve Yolboyu Mahallesi arasında yapılacak olan cezaevi ile ilgili üç muhtar vatandaşımızın yanındayız dedi.

Çine’de yeni yapılacak olan cezaevi ile ilgili 3 Muhtar vatandaşın sesini dile getirdi. İhale kapsamında, 158.605,97 m² alan üzerine betonarme karkas 2 adet L Tipi Ceza İnfaz Kurumu, 1 Adet Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Eklentileri Yapılması projesi Karakollar Mahallesi, Kahraman Mahallesi ve Yolboyu Mahallesi arasındaki alanda ihalesi tamamdı. Proje ile ilgili olarak Karakollar Mahalle Muhtarı Gültekin Celep, Kahraman Mahalle Muhtarı Taner İçöz ve Yolboyu Mahalle Muhtarı Mustafa İğci alınan kararın mahalleleri için doğru olmadığını belirtti. Muhtarlar, mahalle halkının her zaman yanında olduklarını, her türlü ihtiyaç veya sorunlarının çözümü için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya çalışacaklarını belirterek bizler vatandaşımızın yanındayız onların isteklerini yerine getirmek için seçildik dediler. Muhtarlar proje kapsamında mecliste çıkan sonuçla ihalesi tamamlanan cezaevi için ok yaydan çıktı ama Çine için doğru karaların alınması gerektiğini belirtiler.

Çine Yolboyu Mahalle Muhtarı Mustafa İğci cezaevine verdikleri tepkiyi şu sözlerle dile getirdi; "Şehrin girişine ve güzelim iki mahallenin yerleşim yerinin ortasına en gözde yerine ceza evi yapılmasına mahalle halkımız olarak anlam veremiyoruz. Tepkiliyiz tedirginiz, huzursusuz" diyerek başlamış olduğu basın açıklamasın da şu ifadelerine yer verdi; "Buraya yapılacaksa hastane yapılsın okul yapılsın. Un fabrikaları, yem fabrikaları, cips fabrikaları, salça fabrikaları, turşu fabrikaları, zeytin işleme fabrikaları sebze işleme fabrikaları yapılsın. İlçemizde tarıma dayalı ağırlıklı mısır buğday arpa ekiliyor. Biz burdan mısırımızı buğdayımızı arpamızı Manisa Saruhanlıdaki Güres Tavukçuluk yem işleme şirketlerine fabrikalarına göndermek zorunda kalıyoruz. Ürünümüzü Manisa, İzmir, Balıkesir, Bursa, Denizli ve benzeri gibi fabrikalara göndermek yerine burada böyle bir tesis kurulamaz mıydı? Domatesimizi biberimizi il dışına yüksek nakliye ücretleriyle salça fabrikalarına gönderiyoruz halkmızın çiftcimizin cebine kalsa olmazmıydı bu nakliye ücreti. Bu durumdan kurtulamaz mıydık? O kadar işssiz gencimize buralara fabriklar kurulsa daha çok istihdam sağlanamaz mıydı?İlçemize cezaevi kurulsun kesinlikle karşı değiliz. Ama cezaevi yapımına uygun yerleşim yerlerimizden uzak birçok yerimiz var Çine ilçemizde. Niye oralarda değilde burada? Ne getirisi olacak bize esnafımıza ilçemize. Mahkum yakını gelip marketten 1 paket sigara ile yarım tost aldığında gelecek olan gelir mi fayda sağlayacak? Çocuklarımızı ceza evinin önlerindemi büyüteceğiz, oralarda mı oynayacaklar? Bu projeye yatırım yapılırken hangi mahalle muhtarının hangi mahalle halkının fikri soruldu düşüncesi alındı. Gelin sandık koyalım yakın mahallelere kim istiyor böyle bir yatırımın yapılmasını görelim. Siz ister miydiniz evinizin balkonunun önünde ya da dibinde ceza evi olsun. Halk huzursuz tedirgin endişeli. Gidin en yakın cezaevi olan Ovaeğmire. 50-60 yıl önce oradaki yerli halktan hiç kimseler kalmamış. Herkes öldüm parasına evini bahçesini satıp terk etmek zorunda kalmış. Gidin görün araştırın. Hemen hemen hergün bi olay bi hırsızlık bi gasp cinayet mala zarar verme olayı var. Uyuşturucu madde bağımlılarıda cabası. Ne yazık ki önümüzdeki yıllarda mahallemizde ilçemizde aynı tehlikeler bizi de bekliyor olacak. Buradan mahallem adına tüm devlet büyüklerime Sayın Cumhurbaşkanımıza, Adalet Bakanımıza Sayın Milletvekilimiz Mustafa Savaş Beye tüm Aydın milletvekillerimize ve tüm siyasilerimize sesleniyorum. Gelin birlik olalım, beraber olalım mahallemize, çocuklarımıza geleceğimize bu kötülüğü yapmayalım. Umarım bu yanlıştan biran evvel dönülür sizlerin de vicdanı ileri de rahat olur inşallah" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
CAFER yüce
CAFER yüce - 3 yıl Önce

ÇİNE organize sanayi bölgesinde bir çok fabrika var zaten.fabrika ayrı bir durum cezaevi farklı bir durum.hiç kimse cezaevi yapmak istemez bu da hayatın bir gerçeği.

SIRADAKİ HABER

banner472