banner488

Kadın Kuruluşları Birliği Basın Açıklaması

Özgecan Davası, Türkiye’nin Davası

Kadın Kuruluşları Birliği Basın Açıklaması
banner496

Özgecan cinayeti için “vahşet” demek bile yetersiz.

Ateş düştüğü yeri yakar, derler. Ancak, Özgecan cinayetiyle düşen ateş bütün Türkiye’yi, hepimizi yaktı.

Özgecan 20 yaşındaydı, üniversite öğrencisiydi. Üniversiteden evine toplu taşıma aracıyla giderken uğradığı bu insanlık dışı fiili işleyenlere en ağır ceza verilse bile adalet yerine buldu demek mümkün değil, çünkü bu acı dinmeyecek.

Ülkemizde çok sayıda kadın her gün cinsel şiddete, tacize ya da tecavüze uğruyor. Her gün birbiri ardına işlenen kadın cinayeti haberleriyle sarsılıyoruz. 2015 yılının ilk beş ayında 182 kadın cinayeti işlendi. Bu vahşete sessiz kalınamaz.

Kadın cinayetlerinin temelinde, kadını birey olarak, hatta eşit haklara sahip insan olarak görmeyen zihniyet yatıyor.

Kadına yönelik şiddetle ilgili kanun çıkartmakla, kadın cinayetleri için meclis komisyonu kurmakla bu vahşeti önlemenin mümkün olmadığını herkesin görmesi gerekiyor! Özellikle TBMM üyeleri ve yeni kurulacak hükümet acilen kararlı bir devlet politikasıyla çözüm getirmelidir.

Ancak, ne yazık ki kadın haklarında geriye gidiş devam etmekte, yasal güvenceler birer birer elden gitmektedir. Anayasa Mahkemesi’nin, Ceza Kanunu’nda düzenlenen “dini nikahın ancak resmi nikahtan sonra yapılabileceği, aksi durumun suç oluşturacağı” maddesinin iptal kararı hızla Resmi Gazete’de yayınlanmış ve yürürlüğe girmiştir. Bu kararla kadın ve çocuk haklarının ve aile kurumunun temeline dinamit konulmuştur.

İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği olarak, acilen bir Kadın Bakanlığı kurulması gerektiğini ve bu büyük toplumsal soruna çözüm getirilene kadar “Kadına Yönelik Şiddet” kavramı yerine “Kadına Yönelik Vahşet” demeye devam edeceğimizi kamuoyu ile paylaşırız.

Nazan Moroğlu

İKKB Koordinatörü



Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2015, 00:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472