banner488

İmza Kampanyasında Söylenenler Tepkiye Neden Oldu

Kadın Meclis Üyelerinin gerçekleştirdiği imza kampanyasında kadınların kocaları tarafından şiddette maruz bırakılmasını destekleyenler dikkat çekti.

İmza Kampanyasında Söylenenler Tepkiye Neden Oldu
banner496
 Her 100 kadından 97'sinin fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddet türlerine maruz kaldığı aile ve çevre baskısından korktuğu görülürken kimileri de yaşanan bu şiddetin kadınların hak ettiğini savundu.  Kadınların erkek egemenliği altında yaşamlarını sürdürdüğünü ve kadının yaşayan bir toplum olduğunu belirten Efeler Kent Konseyi Kadın Meclis Üyesi Serap Terzi, kadının bir milletin en temel öğesini oluşturduğunu söyledi. Terzi, “Erkeği ve çocuklarıyla içinde binlerce yıl geriden gelen bir yaşamı beraber şekillendirmiş ve gelecekte de yaşamın şekillenmesini sağlayacak en önemli unsurdur” dedi.

KADINLAR İÇİN DAYAK BİR KÜLTÜR HALİNE GELMİŞ

Standa yan bakıp geçen kadınların çoğunun kocaları tarafından şiddete maruz kalmış olan kişiler olduğunu vurgulayan Terzi, “Onlar için dayak artık bir kültür haline gelmiş. Hoş olmasa da bunun bir kurtuluş olduğunu düşünmüyor. Çaresizlik ve çözümsüzlük olarak gördüğü için imza atmıyorlar. Bu imzaların ne yazık ki resmi olmadığını düşündüğünden önemsemiyor. Toplanan imzalar resmi olsa dahi korktukları için imza vermeyen kadınlarımız var. Maalesef vakit ve zaman kaybı olduğunu düşünmekteler” diye konuştu.

KAMPANYAYA ERKEKLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

 Erkeklerin imza kampanyasına ilgi göstermesini vicdan azabı olarak gördüğünü söyleyen Terzi, “Ne yazık ki kadınlarımız yaşadıklarını sineye çekmiş durumdalar. Erkekler ise vicdan azabı çektiklerinden başlatmış olduğumuz kampanyaya yoğun ilgi gösteriyor. Eşlerine şiddet uygulayan erkelerin çocuklarının da aynı durum başlarına geldiğini gördüklerinde bunun ne acı, ne çözümsüz bir şey olduğunu gördükleri için kampanyaya daha fazla ilgi gösterdiklerini düşünüyorum” dedi.

KADINLAR ŞİDDETİ HAK EDİYOR!

Kurulan standa gelen kadınların bazıları yaşanan şiddeti kadınların hak ettiklerini savundular. Erkeklerin haklı olduklarını belirten kadınlar, “Kadınlarımız bunu hak ediyor. Dışarıda yarı çıplak gezerlerse dinimizin gereklerini yerine getirmezlerse şiddet kaçınılmazdır. Bizler de eşlerimiz tarafından şiddete maruz kaldık. İyi ki de şiddet görmüşüz” diyerek dikkatleri üzerlerine çeken kadınlar, çevredeki vatandaşlar tarafından tepki gördüler.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2015, 09:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472