banner488

Halk Oyunları Kursuna Yoğun İlgi

Halk Oyunları Kursuna Yoğun İlgi

Çine’de Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan Türk Halk Oyunları Kursuna vatandaşlar ve öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

Çine’de Türk Halk Oyunları Antrenörü Hakan Yıldız tarafından açılan Halk Oyunları Kursları ile ilçede halk oyunları alanında bu yıl büyük başarılar elde etmek hedefleniyor. 2018 eğitim-öğretim yılında Çine’de Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü koordinesinde kurslara devam eden Antrenör Hakan Yıldız, yaklaşık 250 öğrenci ile lise ve ortaokullar için önümüzdeki yıla yarışmaya hazırlanılırken yetişkinler ise Haziran 2018 ‘de yapılacak olan halk oyunları şenliği için başarılı çalışmalar sürdürüyor. Yalnızca yöresel Zeybek Halk Oyunu değil, farklı yörelerin oyunlarını da hem öğrencilere hem de halka öğreten Yıldız, birçok ortaokul, lise öğrencileri ve vatandaşlardan oluşan 15 ekip oluşturuldu. Bu ekiplere halk oyunları alanında Zeybek, Horan Artvin, Roman, Fethiye Halay, Anadolu Ateşi, Üsküp Modern Dans, Kafkas gibi oyunlar öğretiliyor.

23 yıldır Türk Halk Oyunları Kursu Antrenörü Hakan Yıldız, yaptığı işi severek yaptığını belirterek, “Gençlerimizin kurslarımıza ilgisi ve başarıları bizleri oldukça memnun ediyor. Yaptığımız bu tür kursların onların kişisel gelişmelerine katkı sağlarken, onları hem kötü alışkanlıklardan koruyor, hem de meslek sahibi olmalarına neden oluyor. Ailelerin çocuklarını bu ve buna benzer sosyal etkinlikler içinde tutması çocuklarımızın gelecekleri ve gelişimleri için çok önemli. Çalışmalarımıza bu sene 250 öğrenci ile başladık, kurslarda performanslarıyla dikkat çeken gençler ve yetişkinler kategorilerindeki öğrenciler, büyük titizlik ve ciddiyetle eğitim görüyor. Öğrencilerimiz çok istekli ve öğrenmeye hevesli. Her birinin başarılı olacağına eminiz. Biz elimizden gelen bütün fedakârlığı ortaya koyarak onları hazırlayacağız” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472