banner488

Genç Çiftçilere 60 Adet Büyükbaş Hayvan Dağıtıldı

Genç Çiftçilere 60 Adet Büyükbaş Hayvan Dağıtıldı

Çine’de, İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 'Genç Çiftçi' projesi kapsamında 12 çiftçiye 60 adet düve dağıtımı yapıldı.

Çine’de "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında 12 çiftçiye hibe düve dağıtımı gerçekleştirildi. Her bir çiftçiye geri ödemesiz 30 bin TL değerindeki hibe düveler Çine Belediyesi Canlı Hayvan alanında İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından dağıtıldı. Proje kapsamında ki düvelerini teslim alan genç çiftçiler büyük bir mutluluk yaşadı. Proje kapsamında dağıtımda, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Tosun, yönetim kurulu üyeleri Ercan Türkoğlu ve Mehmet Sezer, Mutlu Gözkaya, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ferya Yıldız, AK Parti Çine Belediye Başkan Aday Adayı Menderes Mutlu Eşiyok, İlçe Gıda Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ağaran, genç çiftçiler ve aileleri katıldı. Düvelerini teslim alan genç çiftçiler Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerine ve AK Parti Çine İlçe Teşkilatına teşekkür etti.

‘Genç Çiftçi’ projesi ile genç üreticilerin yanında bulunan AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Tosun, “Genç üreticileri kırsalda tutmak, ekonomik seviyelerini yükseltmek ve istihdam sağlamak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı ’Genç Çiftçi Hibe Destek Projesi’ kapsamında, büyükbaş düve almaya hak kazanan 12 genç çiftçiye, kura usulü her çiftçiye 5’er adet olmak üzere toplam 60 düve teslim edildi. İlçemizde başvuru yapan 22 genç çiftçimize destek çıktık. Bu çiftçilerimizden 12 kişiye 5’er adet büyükbaş hayvan dağıtımını yaptık. Ayrıca 5 genç çiftçimize koyun, 1 çiftçimize sera ve 2 çiftçimize tavukçuluk ve 2 çiftçimize de arıcılık desteği çıktı. Tarım ve hayvancılık ülkemizin gelişmesi ve büyümesi için çok çok önemli. Bu konuda hep beraber özverili bir şekilde davranmak gerekiyor. Hükumetimiz, devletimiz çiftçimize büyük destek veriyor. Her işin zorluğu vardır. Ama her zorluğun arkasında bir refah ve büyüme vardır. Bizler devletimizin bize verdiği desteği en iyi şekilde kullanalım. Bütün çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun inşallah” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2018, 17:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472