banner488

Eski Hükümlülere ve Engellilere İŞKUR’dan Hibe Kredi Desteği

Eski Hükümlülere ve Engellilere İŞKUR’dan Hibe Kredi Desteği
banner496

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülere ve engellilere yönelik 50 bin TL’lik hibe desteği veriyor. Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR), bu yolla eski hükümlüleri ve engelleri bir iş sahibi yaparak, kalıcı gelire sahip olmalarını ve sosyal hayata uyum sağlamalarını amaçlıyor.

Aydın İŞKUR Müdürleri, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Toplantı Salonunda muhtarlarla bu kapsamda hibe desteğinden, eski hükümlülerin ve engellilerin haberdar olabilmesi ve yararlanabilmesi için bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıda Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Eylem Topaloğlu ve Hüseyin Çakır, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Metin Uyar, Çine Muhtarlar Dernek Başkanı Abdülkadir Akalın, mahalle muhtarları katıldı. Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Şube Müdürü Eylem Topaloğlu tarafından, eski hükümlülere ve engellilere hibe desteğinin amacı, şartları ve başvuru rehberini nasıl hazırlayacakları ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.

Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Şube Müdürü Eylem Topaloğlu İŞKUR tarafından yılda iki kez proje çağrısına çıkıldığını 1. dönem proje çağrısının Nisan-Mayıs, 2. dönem proje çağrısının ise Ekim-Kasım aylarında yapıldığını söyledi. Projeden faydalanmak isteyen engelli vatandaşların en az yüzde 40 oranında sağlık kurulu raporunun olması gerektiğinin altını çizen Topaloğlu, "Valiliğimiz başkanlığında oluşturulan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun onayından sonra konu ile ilgili paydaş kuruluşlardan oluşan komisyon tarafından değerlendirilen başvurular sonunda başarılı bulunan projelere 50 bin liraya kadar karşılıksız hibe verilecek engellilerin kendi işlerinin patronu olmasını sağlamaktadır. Tarım ve hayvancılık ile ilgili projelere ise 44 bin liraya kadar hibe desteği verilmektedir. Eski hükümlülere ise brüt asgari ücretin 15 katı yani 30 bin 442 lira oranında hibe desteği verilebilecektir. Projenin amacı eski hükümlü ve engelli bireylerin kendi işlerini kurmasıdır. Emekli olan engelli ve eski hükümlülerin proje başvuruları da kabul edilmemektedir. Girişimcilik belgesine sahip engelli ve eski hükümlüler proje başvurusunda bulunabilecektir. Ayrıca kurulacak iş ile ilgili mevzuatta yer alan belgelere sahip olunması istenilmektedir" diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472