banner488

Efeler Gastronomi Festivali İçin Başvurular Başladı

Efeler Gastronomi Festivali İçin Başvurular Başladı
banner496

Efeler Belediyesi’nin düzenleyeceği Efeler Gastronomi Festivali kapsamında yapılacak yemek yarışması için başvurucu süreci başladı.

Kentin yöresel ürünleri ve lezzetlerinin tanıtımı için önemli projelere imza atan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Beslenme” sloganı ile gastronomi festivali düzenliyor. 2020 yılında pandemi tedbirleri nedeniyle ertelenen Efeler Gastronomi Festivali, bu yıl 25-27 Mart 2022 tarihleri arasında birbirinden renkli etkinliklerle gerçekleştirilecek.

Yarışmaya Başvurmak İçin Son Tarih 12 Mart

Başkan Atay’ın göreve gelmesinin ardından yapılan düzenleme çalışmalarıyla adeta bir açık hava etkinlik merkezi haline getirilen Pınarbaşı Mesire Alanı’nda düzenlenecek festivalde Efeler ve Ege Bölgesi’nin yöresel yemekleri tanıtılacak. Çeşitli etkinlikler ve yarışmalarla şenlik havasında geçmesi beklenen festival kapsamında bir de yemek yarışması düzenlenecek. Yarışmada hünerlerini sergilemek isteyenler için başvurular başladı. Adaylar, 12 Mart 2022 Cumartesi gününe kadar Uğur Mumcu Parkı’ndaki Gastronomi Tanıtım Standı’na başvuruda bulunabilecek.

Efelerli yarımacıların hazırlayacağı yemekler gastronomi alanında uzman isimlerden oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. Eğitim, sergi, panel, konser ve tadım çalışmalarının da gerçekleştirileceği 1. Efeler Gastronomi Festivali için geri sayım başladı. Festival 25 Mart Cuma günü saat 14.00’te düzenlenecek açılış töreni ile başlayacak.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2022, 19:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472