banner488

Çine’den, Yardım Tırı Halep'e Uğurlandı

Çine’den, Yardım Tırı Halep'e Uğurlandı
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının öncülüğünde düzenlenen "Halep'te İnsanlık Ölmesin" isimli insani yardım ve sosyal duyarlılık kampanyasına Çine İlçe Müftülüğü tarafından toplanan yardımlar dualarla uğurlandı.

Çine’de İlçe Müftülüğü tarafından 22 Aralık 2016 tarihinde başlayan kampanya 8 Ocak 2017 tarihinde Pazar günü Merkez Çarşı Camii önünden ihtiyaç malzemelerini taşıyan yardım tırı dualarla uğurlandı.

Çine Müftüsü Feyyaz İdin, uğurlama programında yaptığı konuşmada;  “Türkiye mazlumlara şefkat eli uzatan bir ülkedir. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının öncülüğünde düzenlenen "Halep'te İnsanlık Ölmesin" isimli insani yardım ve sosyal duyarlılık kampanyası kapsamında, Aydın İl ve İlçe müftülüklerimiz, vakıf Şubelerimiz öncülüğünde STK’ların destekleri, çalışmaları ve siz hayırsever kardeşlerimizin katkıları ile toplanan yardımlar 17 tır olarak Pazar günü saat: 14:00’te Aydın Eski garajdan Halep'e ulaştırılmak üzere yola çıkacak. İlçemizde halkımızdan camiler ve Kur’an kurslarından toplanan yardımların yanı sıra ev almak için para biriktirmeye başlayıp “Hocam şimdi ev zamanı değil, mazluma el uzatma zamanı” deyip birikimini getirenler oldu. Kimisi de yastığının altında zor günler için sakladığı altınlarını getirdi. Hepinizden Allah razı olsun. Rabbim mizanınızda göstersin. Şu an Suriye'de dünyanın gözü önünde sistematik bir katliam gerçekleştiriliyor. Özellikle de son dönemde Halep havadan ve karadan gece gündüz bombalandı” şeklinde konuştu.

Çine’miz, kan ve gözyaşının dinmek bilmediği Halep için bir ve beraber olduğuna değinen İdin sözlerine şöyle devam etti; “Bombaların ve silah seslerinin arasında hayatta kalma mücadelesi veren yaklaşık 100 bin Halepli için başlatılan yardım kampanyasına, 7'den 70'e tüm ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. İlçemizde 82 bin TL gibi bir meblağa, yardıma ulaştık. Mevlam mükâfatını bol eylesin. Gerek dinimizde olsun gerek Türk toplumunun yapısında olsun hayırseverlik ve yardımlaşma önemli bir yer tutmaktadır. Bugün bunun bir örneğini yaşıyoruz, bugün Suriyeliler zor şartlar altında hayatlarını idame ettiriyor. Oradaki insanlara bir nebzede katkıda bulunmak için bir araya geldik. Emeği geçenleri kutluyorum. Din gönüllüsü kıymetli hoca arkadaşlarıma da gayretleri sebebiyle ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Çine Merkez Çarşı Camii İmam-Hatibi Kemal Karahan’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İlçemiz Müftüsü Feyyaz İdin yapmış olduğu dualarla Halep’e ulaştırılmak üzere uğurlandı.











Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472