banner488

Çine’de teröre lanet yürüyüşü düzenlendi

Çine’de teröre lanet yürüyüşü düzenlendi

Çine’de teröre lanet yürüyüşü düzenlendi

Çineli gençler ülke genelinde son günlerde meydana gelen terör olaylarını lanetleme ve şehitleri anmak için yürüyüş düzenlendi.

Çine’de bir sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla her kes çağrıldı, toplanan ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu grup, saat 10.00 sıralarında Hükümet Meydanı'nda bir araya geldi. Meydanda toplanan gençler yürüyüşün hem başında hem sonunda İstiklal Marşını okudular. Mehmet Yavaş Caddesin, Sarıoğlu, Kalabak Parkında yürüyen gurup ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’, ‘Çine Uyuma Şehidine Sahip Çık’, ‘Ya Allah, Bismillah, Allah’u Ekber’, Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’, ‘Vatan Sana Canım Feda’  şeklinde sloganlar atarak yürüyüşünü olaysız şekilde sonlandırdı. Menderes Caddesi’nden geçen guruba yol veren araçlar korna sesleri ile gençlere destek verdiler.

Yürüyüşe katılımın az olmasına tepki gösteren bazı gençler, “Bugünkü yürüyüş çok daha kalabalık olabilirdi. Daha duyarlı olabilirdik. Şehitlerimizin anısına Çine’de yürüyüş düzenlendi. Sosyal medyadan toplanacağımızı duyurduk, ama ne yazık ki katılım beklenilen kadar olmadı. İnsanlarımız neden şehitlerimiz söz konusu olunca bu kadar duyarsız olur anlamıyoruz. Siyasi bir amaç olmaksızın, tek vücut olmak istedik.  Çine olarak yürümek istedik ama her şeyde duyarsız olan bu konuda da duyarsızlığını gösterdi, yazıklar olsun. Bir sembol adı altında değil ‘Vatan Millet Sakarya’ duygularıyla bir araya gelmiş insanlar katıldı. Ama parti mitingi veya eğlence programı olsa gitmek için sıraya giriyoruz. Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcilerinin olmaması bizleri derinden üzdü. Herkesin işi var galiba. Olsun buna da şükür. Türkiye var oldukça biz olacağız. Biz oldukça Türkiye var olacak” dediler.










Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2015, 13:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472