banner488

Çine’de Muhtarlar Günü' kutlandı

Çine’de Muhtarlar Günü' kutlandı
banner496

Muhtarlar Günü, Çine’de düzenlenen törenle kutlandı. Sosyal mesafe kuralı gözetilerek gerçekleştirilen törene pandemi koşulları nedeniyle bu yıl sadece yönetim kurulunda görevli olan mahalleri muhtarları katıldı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Çine’de de Muhtarlar Günü törenle kutlandı. Hükümet Meydanı’nda sosyal mesafe kuralı gözetilerek gerçekleştirilen törene; İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mustafa Mülayim, Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Kapıkıran ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Tören, Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Kapıkıran’ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı ve saygı duruşuyla sona erdi. Çelenk koyma töreninin ardından muhtarlar Çine Kaymakamı Turan Erdoğan ve Çine Belediye Başkanı E. Salih Dinçer’i ziyaret etti.

Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda mahalle muhtarları ile İlçe Kaymakamı Turan Erdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Soydan Hekim ve İlçe Emniyet Müdürü İsmet Şimşek’le bir araya gelerek istişarede bulundular. Ardından Belediye Başkanı Salih Dinçer’i ziyaret eden muhtarlar mahalleleri ile ilgili Başkana Dinçer’e istek ve dileklerini dile getirdiler. Başkan Dinçer, “Muhtarlık kurumu, toplumsal hayatımızın en önemli yapı taşlarından birisidir. Muhtarlarımız yerel demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Bütün mahalle muhtarları ile uyum içerisinde çalışıyoruz. Bu vesile ile ülkemizdeki bütün muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyorum" diye konuştu.

Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Kapıkıran, “Vatandaşa hizmet noktasında kutsi bir görev yapan, kanun ve yasalara uyan, vatanına, bayrağına, ezanına, devletine sahip çıkan yerel demokrasinin en eski temsili bakımından 191 yıllık bir kurumun temsilcileri muhtarlardır. 19 Ekim muhtarlar günü dolayısıyla bizleri unutmayan günümüzü kutlayan herkese muhtarlarım adına teşekkür ediyorum. Muhtarlarımızın Muhtarlar Günü kutlu olsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2020, 20:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472