banner488

Çine’de Gaziler Günü kutlandı

Çine’de Gaziler Günü kutlandı
banner496

19 Eylül Gaziler Günü kutlama törenleri kapsamında Çine Hükümet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunma programı düzenlendi.

Çine Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı’nın, Atatürk Anıtına sırasıyla çelenklerin sunumu ile başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Günün anlamını belirten konuşmayı yapan Çine Atatürk İlkokul Müdür Yardımcısı Cengiz Alkan, " Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasından sonra, 19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 153 sayılı kanunu ile Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik unvanı verilmesinin 99. yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz Bugün vatan için canını ortaya koyan milletini ve ülkesini karşılıksız seven, gazilik onuruna erişen kahramanların şeref günüdür. Bugün şanlı ve destansı tarihimizin ebedi kahramanları ve yaşayan abideleri, Türk kahramanlarının ölümsüz destanlarıdır. Gazi, vatan sevgisini sembolüdür. Şehit ve gazi toprağı vatan, insanın Ulus yapan değerlerdir. Destanlar yazan şehit ve gaziler tek tek onur abideleridir. Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarıdır. Kahramanlık günlerini şehit ve gazilerimize borçluyuz. Gazilerimiz Türk Milletinin bekası uğruna bedeller ödemiş kahramanlardır. Bacağım, kolum, gözüm olmadan yaşayabilirim. Ama vatanım olmadan yaşayamam diyen gazilerimiz, vatan size minnettardır. Şehitlik ve gazilik unvanı hiçbir maddi değer ve dünyevi payeyle ölçülemeyecek kadar kutsaldır. Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak en yüce kavramdır Dün olduğu gibi bugün de aynı İnançla bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliği için Kanımızı akıtmaya ve canımızı feda etmeye hazırız milli bağımsızlığımızı vatanın milletin ile Bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağını kanlarını akıtan Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek onları olan minnet ve Şükran duygularımızı ifade etmek milli görevimizdir bu anlamlı günde bizlere beraber olarak bu gururu paylaşan herkese gazilerimiz adına teşekkür ederiz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için canını veren şehitlerimiz ve Ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurunda saygı ile eğilir şükranlarımı sunarım” diye konuştu.

Törene, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Çine İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, Çine İlçe Emniyet Müdürü İsmet Şimşek, AK Parti Çine İlçe Başkanı Cemal Çakır, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, CHP Çine Kadın Kolları Başkanı Gülgün Ok, kamu kurum müdürleri ve gaziler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2020, 12:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472