banner488

Çine’de FETÖ soruşturmasında 34 kişi ihraç edildi

Çine’de FETÖ soruşturmasında 34 kişi ihraç edildi
Aydın genelinde devam eden FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 16 kamu görevlisi ile 39 kişiden 14’ü tutuklandı.

Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada; “15 Temmuz 2016 tarihinde Devletimizin ve Milletimizin varlığını birliğini, halkımızın can ve mal güvenliğini, Demokrasiyi hedef alan FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik olarak ülkemizde yapılan mücadele kapsamında 31.10.2016 – 07.11.2016 Tarihleri arasında İlimizde yapılan çalışmalarda kamu kurumlarında görevli 16 kişi gözaltına alınarak Cumhuriyet Savcılığına sevk edilmiş, bunlardan 2 personel tutuklanmış, 6 kişi için adli kontrol şartı uygulanmaya başlanmış, diğer 5 kişi serbest bırakılmıştır.3 kişi ise halen gözaltındadır. Ayrıca 27 kişinin aranmasına devam edilmektedir. Kamu görevlilerinin dışında örgütün finansal kaynaklarına yönelik yapılan operasyonlarda toplam 39 gözaltına alınarak Cumhuriyet Savcılığına sevk edilmiş;

Bunlardan 12 şahıs tutuklanmış, 16 şahıs ile ilgili adli kontrol uygulanmaya başlanmış, 6 kişi serbest bırakılmıştır. 3 kişi halen gözaltında olup diğer 2 kişi ise dış illere sevk edilmiştir. Halen 138 kişinin aranmasına devam edilmektedir” denildi.

Çine’de devam eden FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 9.11.2016 tarihine kadar kamu kurumlarında görevli 34 kişi ihraç edildi.  Bunların haricinde Çine İlçe Emniyet Müdürlüğünden 2 kişi, Sağlık Müdürlüğünde 2 kişi, Çine İlçe Müftülüğünde 1 kişi, Çine İlçe Jandarma Komutanlığında 1 kişi olmak üzere 6 kişi açığa alınarak soruşturmaları devam ettiği. Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden açığa alınan 1kişi de görevlerine iade edildiği öğrenildi. Çine İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çine İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonda Çine 5 esnafında gözaltı ve soruşturmaları devam ettiği öğrenildi.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ilçede mücadele operasyonlarının devam edeceği ve yeni dalgalar olacağını öğrenildi.

 

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2016, 01:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472