banner488

Çine’de, Boğa Güreş Ağası Muhammet Demir

Çine’de, Boğa Güreş Ağası Muhammet Demir
banner496
Çine’de okul adına düzenlenen boğaz güreşlerinde bazı boğalar güreş alanından fırlayınca seyirciler heyecan ve korku dolu anlar yaşadı.

Çine Hayvan Pazarı’nda gerçekleştirilen boğa güreşi yoğun ilgi gördü. Güreşlerde zaman zaman alan dışına taşan boğalar seyircilere heyecan ve korkulu anlar yaşattı. Güreşi bırakan boğanın yenilmiş kabul edildiği güreşlerde özellikle bazı boğalar tel örgülerle çevrili güreş alanının dışına çıktı. Tel örgüler dışında bekleyen izleyiciler ise boğaların geldiğini görünce kaçıştı, gün boyu süren heyecan izleyenleri coşturdu. 90 boğanın arenaya çıktığı güreşlerden elde edilen gelir Cumhuriyet İlkokulu yararına kullanılacak.

“Çine'ni Güreş Ağası Seçildi"

Güreşlerde 90 boğa mücadele ederken, güreşlerin vazgeçilmezi olan 'Güreş Ağası' seçimi, açık arttırma usulü ile yapıldı. 10 adayın katıldığı ağalık yarışmasında Eysim Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir,  Çine Boğa Güreş Ağalığını üstlendi. Seçimin ardından Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut eşliğinde Boğa Güreş Ağası Muhammet Demir ve ekibi, izleyicileri selamladı.

Çine İlçe Emniyet Müdürü Fevzi Yurtsever, Çine İlçe Jandarma Karakol Komutanı Başçavuş Dinçer Zeybek, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden ve yönetim kurulu üyeleri, Çine Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Bircan Öter ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, muhtarlar ve yüzlerce güreş severin izlediği boğa güreşleri sabah erken saatlerde başladı. Akşam geç saate kadar sürdü. Güreşlerde üstünlük gösteren boğa sahiplerine güreş komite yönetim kurulu tarafından kupaları verildi.





































































Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2017, 13:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472