banner488

Çine’de, 11 Bin 400 Zeytin Fidanı Dağıtıldı

Çine’de, 11 Bin 400 Zeytin Fidanı Dağıtıldı

Aydın Vali Vekili Mustafa Hulusi Arat ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine’de zeytin fidanı dağıtım törenlerine katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından "Zeytin Sahalarının İyileştirilmesi Projesi" kapsamında Çine’de çiftçilere 11 bin 400 Gemlik cinsi zeytin fidanları dağıtımı gerçekleştirildi. Hükümet Meydanı’nda gerçekleştirilen törende Vali vekili Mustafa Hulusi Arat, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine ilçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, Çine ilçe Emniyet Müdürü Fevzi Yurtseven, Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş, AK Parti aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Aydın İli kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Programda, Genç Çiftçi Projesi kapsamında Büyükbaş Hayvan alımı için hibe desteği almaya hak kazanan üreticilere Özlem Muslu, Yavuz Acar, Feriştah Tekdemir ve Neriman Aydın’a çekleri takdim edildi. Vekil ve protokol mensupları Gemlik zeytin fidanlarını üreticilere bol ürünler dileyerek teslim etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş, “Genç Çiftçi projesi tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerinin desteklenmesi amacıyla 2016 yılında Bakanlığımız tarafından yürürlüğe konmuş bir projedir. Bu proje ile 18 40 yaş arası üreticilere 30 bin lira hibe desteği verilmektedir. 2017 yılında 213 proje desteklenerek 6 milyon 390 bin lira Aydın iline hibe ödenmesi olarak tahsis edilmiştir. Çine ilçesi özelinde 18 adet proje kapsamında 108 adet düve dağıtımı planlanmıştır. Planlanan bu dağıtımlarda 05.04.2018 tarihinde 14 proje kapsamında 84 büyükbaş hayvanın dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Bugün burada kalan 4 proje kapsamında 24 büyükbaş hayvan dağıtımı gerçekleştirilecektir. Bugün aynı zamanda bütçesi Valiliğimiz Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından desteklenen ve İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan Zeytin Sahalarını İyileştirme Projesi kapsamında zeytin fidanı dağıtımında gerçekleştirilecektir. Proje kapsamında Çine’de 11 bin 400 adet Gemlik zeytin fidan dağıtımı yapılacaktır. Aydın’da üç ilçede Bozdoğan, Karacasu ve Çine olmak üzere toplam 68 bin 400 liralık olan proje maliyetinin yüzde 70’i Aydın Valiliği tarafından yüzde 30’u üreticilerimiz tarafından karşılanmıştır. Verim alınmaya başlandıktan sonra Çine ilçesinde bu fidanlardan 1 milyar lira gelir elde edilmeye başlanacak ve bu rakam yıllar içerisinde artış gösterecektir. Proje diğer ilçelerde de 5 yıl boyunca sürdürülmesi planlanmaktadır” dedi.

“Üreticinin gelirini artırmak”

Zeytinin Türk Milleti'nin gücünün de sembolü haline geldiğini vurgulayan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Biz iktidara geldiğimizde ülkede toplam 100 milyon civarında zeytin vardı. Şimdi bu rakamı 170 milyona çıkardık. Hedefimiz üreticimizin gelirini artırmak. AK Parti olarak çalışıyor, toprağımızı fidan ve su ile buluşturuyoruz. Var gücümüzle hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. 2002 yılında bu yana üreticimize 110 milyar liralık karşılıksız maddi destek sağladık. Aydın'da bu rakam 3,5 milyar lira. Eskiden var mıydı mazot, gübre, yem desteği var mıydı? Eski Türkiye’de hükümetlerin iki yakası bir araya gelmiyordu, faiz ödemekten dolayı. Eskiden 100 liranın 86 lirası faize gidiyordu. Şimdi sadece 11 lirası gidiyor. Geri kalanı milletimize yatırım olarak geri dönüyor” dedi.

Savaş, “Çerçioğlu’na Hodri Meydan Diyorum”

Savaş, "Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı konuşmasında ‘İktidar partisinin milletvekilleri geliyor el sıkıyor, dolaşıyor, gidiyor, yaptıkları hiç bir şey yok’ demiş. Ben’de diyorum ki Sayın Çerçioğlu, AK Parti iktidarının, milletvekillerinin yaptıklarını görmek için lütfen Allah aşkına halkın arasına karışın ve yaptıklarımızı görün. Çine Adnan Menderes Barajını yaptık, Aydın’da birçok hastane, yol, gölet, derslik yaptık daha da yapmaya devam ediyoruz. Ama Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı görmeden, gezmeden, dolaşmadan kürsüden ahkam kesiyor. Biz cevap verdiğimiz de de kadrolu iki tane sözcüsü çıkıyor onlar cevap veriyor. Sonra da ‘Ben baraj yapacaktım Orman ve Su İşleri Bakanı izin vermedi, yapamadım, Battı çıktı yapacaktım Karayolları Genel Müdürlüğü izin vermedi’ diyor. Buna ne denir biliyor musunuz? Büyükşehir Belediye Başkanına mazeret üretme, çık sokak sokak dolaş millette görsün. Çıkamazsın, dolaşamazsın her çıktığında vaat ettiğin hizmetleri karşına çıkaracaklar. Kanalizasyon sistemine kurmadığın halde katı atık bedeli aldığın o su faturaları senin karşına çıkacak. Yüreğin yetiyorsa Çerçioğlu istediğin yerde, televizyon kanalında belediyeciliği, bütçeyi, projeleri konuşmaya hazır mısın? Hodri meydan diyorum” şeklinde konuştu.

“Çine’mize Hizmet Çok”

AK Parti Aydın Milletvekili Savaş Çine'deki yatırımlar hakkında da bilgi vererek şunlara değindi; “Yeni hükümet konağının mayıs ayının sonunda ihalesi yapılacak, Ağustos aylarında temeli atılacak. 100 yataklı modern bir Devlet Hastanesi yaptırıyoruz Çine’de yeri hazır ihaleye çıkarılacak. Çine’de bir okulumuz Fen Lisesi hüviyetini kazandı ve sınavla girilebilen bir lisemiz oldu. Çine Madran Anadolu Lisesi'nin nitelikli okullar arasına girdi. Bu yılsonuna kadar 2 bin hanenin doğalgaz kullanmaya başlayacak. TOKİ çalışmalarının devam ediyor, temelini atıyoruz. Çine Meslek Yüksekokulu'ndaki ek ders inşaatı devam ediyor, sivil toplum kuruluş temsilcilerinin destekleri ile ortaklaşa yürütüyoruz. 3 yıl içerisinde Çine Organize Sanayi Sitesinde 3 bin kişinin çalışacak. Çine’de Bölge Hayvan Hastanesi kuruyoruz, yer tahsisi gerçekleşti hepsi hayırlı uğurlu olsun. Bunlar bizim görevimiz ama 2019 Mart ve Kasım ayına geldiğimizde Çineli hemşerilerimden de güzel bir destek istiyorum. Çine ve Aydın’ı AK Partili Belediyecilikle tanıştıracağız inşallah. Emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2018, 00:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472