banner488

Çine ve Karpuzlu’da Yüzlerce Kişi 'Demokrasi Nöbeti' Tuttu

Çine ve Karpuzlu’da Yüzlerce Kişi 'Demokrasi Nöbeti' Tuttu
banner496

Çine ve Karpuzlu’da '15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü' kapsamında Demokrasi Nöbeti'ne yüzlerce kişi katıldı.

‘15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri kapsamında Karpuzlu’da düzenlenen nöbet, Aydın Vali Yardımcısı Karpuzlu Kaymakam vekili Alper Faruk Güngör, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Taner Çakar ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İlçe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, MHP İlçe Başkanı Hasan Nargiz ve yönetim kurulu üyeleri, kurum müdürleri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar yanı sıra yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşle başladı. Cumhuriyet Meydanındaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından şehitler için Kuran-ı Kerim ve dualar okundu. Devamında sinevizyon gösterileri, şiirler okundu ve sabaha kadar nöbete katılan vatandaşlara ikramda bulunuldu.

Çineliler, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde AK Parti İlçe Teşkilat Binası önünde bir araya geldi. Adnan Menderes Bulvarında Parti Teşkilat Binası önünü dolduran yüzlerce kişi, hain darbe girişimine karşı gösterilen mücadelenin 1. yıldönümünde aziz şehitleri ve gazileri anmak için buluştu. Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine İlçe Emniyet Müdür vekilli Fevzi Yurtsever, Çine Garnizon Komutanı Cumali Nacak, Çine İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, Çine Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Çine Devlet Hastane Başhekimi Engin Tetik, Çine Müftü vekili Yahya Ofşin, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun ve yönetim kurulu üyeleri, kurum müdürleri, muhtarlar, partililer ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Şehitler için İlçe Müftü Vekili Yahya Ofşin eşliğinde mevlidi şerif okundu. Yapılan konuşmaların ardından demokrasi nöbeti sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. Nöbete katılan vatandaşlara kar ezmesi, çay ve simit ikramında bulunuldu. Zaman zaman led ekranda Başbakan ve Cumhurbaşkanının İstanbul'da yaptığı konuşmalar ekrana verilerek meydanları dolduran yüzlerce kişi tarafından izlendi. Protokol konuşmalarında AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun ile Çine Kaymakamı Özkan Demir birer konuşma yaptı.

“Unutamayacağız ve unutturmayacağız”

15 Temmuz’un vatan ve millet için ne kadar önemli olduğunu anlatan AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun, “Bir yıl oldu 15 Temmuz’un sene-i devriyesindeyiz. Nasıl ki bir yıl öncede bütün milletimiz devletine, bayrağına, ezanına ve vatanına nasıl sahip çıktıysa şimdi de görüyoruz Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi ilçemizde de aynı şekilde sahip çıkmaya devam ediyoruz. O kara günde hepimiz ilk başlarda inanamadık, böyle bir çağda bu nasıl olur, şaka gibi geldi bizlere. Ama anladık ki iş ciddi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın milletini meydanlara davet etmesini ve ‘ölümüne, ölümüne’ deyişini hiç unutmuyorum. Allah’a şükür o diriliş sabaha karşı hayra dönüştü. Önceki darbeleri unutmadığımız gibi, biz 15 Temmuz’u hiç unutmayacağız ve unutturmayacağız. Ne öğrendik o günden beri; Bu büyük bir oyundu, 40 yıldır besledikleri FETÖ terör örgütü ile ülkeyi ele geçirmeye kalktılar. Kimler olduğunu hepimiz biliyoruz, telaffuz etmek istemiyorum. Bu saldırılar, bu hain uğraşlar hiç bitmeyecek. Millet olarak her zaman uyanık olmak durumundayız. Siyasi, dünya görüşlerimiz farklı olabilir ama ortak paydamız bu bayrak, bu vatan hepimiz sahip çıkmalıyız. Ben canı gönülden sahip çıkacağımıza inanıyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi de şükranla, minnetle yad ediyorum. Demokrasimize ve bayrağımıza sahip çıktığınız için hepinizden Allah razı olsun, hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir”

Çine Kaymakamı Özkan Demir yaptığı konuşmada Türk milleti tarihte olduğu gibi bugünde, gelecekte de bir ve beraber olduğu sürece hiçbir güç Türk Milletinin önünde duramayacağına değindi. Kaymakamı Demir sözlerine şu şekilde devam etti; “15 Temmuz gecesinde büyük bir badire atlattık ve büyük bir sınav verdik. Dış güçlerin güdümündeki FETÖ terör örgütü ve bir grup haşhaşinin ülkemizi sürüklemek istedikleri felaketlerden Allah’ın izniyle kurtardık. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ordumuzun, polisimizin ve aziz milletimizin fedakarlığı ile Allah’a şükürler olsun felaketin kıyısından döndük. Demokrasimize, Cumhuriyetimize sahip çıktığımızı, devletimizin ve milletimizin büyüklüğünü bütün dünyaya, dosta, düşmana göstermiş olduk. Aziz milletimiz geçen yıl 15 Temmuz gecesinde kanı, canı pahasına devletine, milletine, bayrağına, demokrasisine ve cumhuriyetine sahip çıkmıştır. 15 Temmuz bu vesileyle demokrasi ve cumhuriyet tarihindeki yerini altın harflerle almıştır. Aziz milletimiz, ‘Hakimiyetin kayıtsız şartsız Milletin’ olduğunu bir kez daha dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz gecesi melun darbe girişimi ülkemizi derinden yaralamıştır, ülkemizi yıpratmış ve zaman kaybettirmiştir. Ülkemizi daha da güçlendirerek atlatacağız ve daha da ileriye taşıyacağız. Terörle çok daha başarılı şekilde mücadele ediliyor. Devletimiz hainlerden kurtuldu. Türk Milletini bölmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Allah dirliğimizi ve birliğimizi bozmasın. Bu anlamlı gün vesilesi ile Ülkemizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarına da şükranla ve minnetle anarken, vatanına sahip çıkan yüce Türk Milletine teşekkür ediyorum. O gecenin büyük kahramanları aziz ve demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmetle, gazi kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.




















































Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2017, 20:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472