banner488

Çine Belediyesi’nden ‘Geri Dönüşüm’ Stanttı

Çine Belediyesi’nden ‘Geri Dönüşüm’ Stanttı
banner496
Çine Belediyesi tarafından, ‘Daha temiz bir Çine daha temiz bir dünya için geleceği çöpe atmayalım, geri dönüşüme destek olalım’ sloganıyla stant açıldı.

Çocuklara çevre bilincinin aşılanması ve çevrenin korunması hakkında farkındalığın oluşturulması amacıyla Çine Belediyesi Hükümet Meydanı'nda açmış olduğu stant, çocuklardan yoğun ilgi gördü. Kullanım dışı kalan geri dönüştürülebilir atık malzemelerin çeşitli geri dönüşüm yöntemleri ile ham madde olarak tekrar imalat süreçlerine kazandırılması, geri dönüşümün insan nüfusunun artışı ile paralel olarak artan tüketimin doğal dengeyi bozmasını ve doğaya verilen zararın engel olunmasındaki önemi, yeniden dönüştürülebilen maddelerin tekrar ham madde olarak kullanılması ve büyük miktarda enerji tasarrufunu sağlanmasının gereklerinin paylaşıldığı stantta, ziyaretçilere konular hakkında bilgiler verildi.

Özellikle minik çevrecilere yönelik yapılan çevre temizliğine ve geri dönüşüme dikkat çekmek amacıyla stantta Ninja kaplumbağası kostümlü palyaço eşliğinde, rüzgar gülleri, şapkalar, çeşitli eğitim broşürleri ve ikramlıklar dağıtıldı. Stanttı Çine Belediye Başkan Vekili Tahir Yaman, Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Belediye Personeli, Çine Özel Marmara Koleji öğrencileri, öğretmenleri, muhtarlar ve pek çok öğrenci ve vatandaş ziyaret etti.

Toplumun Bilinçlenmesi

Çevre temizliği konusunda toplumu bilinçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Çine Belediye Başkan Vekili Tahir Yaman, “Memleketimizde çevremizi çok temiz tuttuğumuzu söyleyemeyiz. Toplumu daha çok bilinçlendirmemiz gerekiyor. Geri dönüşümde kullanılmasını amaçladığımız ürünler için Çine’nin birçok noktasına geri dönüşüm kutularını yerleştirdik. Çevreyi temiz tutmak geleceğimiz için çok önemli. Geri dönüşüm ürünleri ile çevreyi temiz tutalım ki geri dönüşüm olarak ekonomiye hem de çevreyi temiz tutmada geleceğimize katkımız olsun.  Hep beraber toplumu bilinçlendire bilirsek geleceğimizin önünü açmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Bir Yılda 221 Ton Geri Dönüşüm Kazanıldı

Çine’de geri dönüşüm faaliyetlerine 2016 yılı itibariyle başladıklarına değinen Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, “Ambalaj atıkları için Kaya Geri Dönüşüm, cam şişe atıklarının toplanması için Muzaffer Pınarbaşı Cam Şişe İşletmesi lisanslı firmalarıyla, Bakanlık onaylı Yetkilendirilmiş kuruluş olan PAGÇEV ve  atık piller için de TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri Derneği) ile  protokoller imzaladık. Bu kapsamda ilçemizde 20 noktada pet ambalaj toplama kutusu, 48 noktada cam şişe kumbarası, 10 noktada ambalaj atığı toplama kumbarası bulunmakla birlikte ilçemiz okullarında da toplamda 250 adet atık pil toplama kutusu, 110 adet iç mekan ambalaj atığı toplama kutusu bulunmakta. İlçe sınırlarımızdaki marketler, hastane ve sağlık kuruluşları ile lokanta ve restoranlar da ambalaj atıklarının ayrı toplanması hususunda belediyemize destek vermekte. Zaman içerisinde sitelere ve kamu kurum kuruluşları ile özel bürolara da iç mekan kutuları dağıtımı yapılacak. Bugüne kadar 12 aylık süreçte ilçemizden 210.000 kilo (210 ton) karışık ambalaj atığı, 10.000 kilo (10 ton) cam şişe atığı, 580 kilo da okullardan atık pil toplandı. Vatandaşlarımızın ve özellikle de öğrencilerimizin çevre konusundaki duyarlılığı için teşekkür ediyoruz. Günden güne bilinçli ve farkında bir toplum olarak sayımızın çoğalacağını umut ediyoruz” dedi.





















Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472