banner488

Çine Belediyesi tarlası olmayan üreticiye yem dağıttı

Çine Belediyesi tarlası olmayan üreticiye yem dağıttı

Çine Belediyesi, kendi tarlasına ektiği arpa otunu, ilçe merkezinde tespit edilen tarlası olmayan 200 üretici aileye dağıttı. Arpa otunu alan üreticiler Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’e teşekkür etti.

Pandemi nedeniyle her esnafın sıkıntıda olduğunu söyleyen Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Çine Belediyesi olarak kuaför, berber, kahvesi ve lokantası esnaflarımıza zaman zaman yardımcı olduk. Bu dönemin bir arada olma zamanı olduğu düşünüyorum. Şimdi de, daha önce kiraya verdiğimiz mülkiyeti Çine Belediyesi’ne ait tarlalarımıza bu dönem kiraya vermedik. Kendi tarlarımıza arpa otu ektik. Buradaki amacımız hayvancılık yapan çiftçilerimize bir nebze de olsa destek çıkabilmek. Küçük aile işletmelerini arpa otu dağıtarak bu zor dönemde onlara destek olmaya çalışıyoruz. Birbirimize yardımcı olmayı düşünüyorum. Tüm belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Onlar ilgilendi yetiştirdiler. İlçe merkezinde buluna 200 aileye 6’şar paket arpa otu veriyoruz. Burada kıstasımız 5 adet hayvanı olan ve kendisine ait tarlası olmayan üreticilerimize arpa otunu dağıtıyoruz. Şimdi bu bir başlangıç devamını getirmeyi düşünüyoruz” ifade etti.

Hayvan üreticisi olarak zor günler geçirdiklerini söyleyen üretici Muzaffer Sever, “Daha önceden para kazanıp hayvan alıyorduk. Bir çuval yem 150 TL oldu. Bu hayvanları bakamaz hala geldik. Borç ödemek için hayvan satıyoruz. Artık buna bir çare bulunması gerekiyor. Aksi taktirde hayvancılık yapmak çok zor. Çine Belediyesi’nin bunu yapması çok sevindirdi ve teşekkür ediyorum” dedi.

Arife Kaya ise, “Hayvanlarımızı bakamaz hala geldik. Yem fiyatları alıp başına gitti. Kimse bu yem fiyatlarına dur demiyor. Çok zorlanıyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472