banner488

Çine Belediye Meclisinde Hizmet Tartışması

Çine Belediye Meclisinde Hizmet Tartışması

Çine Belediye Meclisi AK Parti meclis üyesi Veysel Tetik, Çine Belediyesi'nin başarısız bir 5 yıl geçirdiğini öne sürdü.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in başkanlığında gerçekleştirilen Şubat ayı meclis toplantısında 25 meclis üyesinin eksiksiz katılımıyla, 6 gündem maddesi görüşülerek karar bağlandı.

Meclis Üyeleri ve komisyonların huzur haklarının belirlenmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşüldü; 2019 yılı için meclis üyeleri ve komisyon üyelerine 119 lira huzur hakkı oy birliği ile kabul edildi. Akçaova ve Esentepe Mahallelerinde kadastro çalışmalarında görev yapan bilirkişilerin belirli sebeplerden dolayı değişikliği görüşülerek; Akçaova’dan Mustafa Çam, Mehmet Akalın ve Esentepe’den Kamil Güzel olarak belirlenen isimler bilirkişi olarak oy birliği ile kabul edildi. Çine Adliyesine yer tahsisi edilmesi maddesi ; Adliye binasının yetersizliğinden dolayı dilekçe ile yer isteğinde bulunuldu. Atatürkçü Düşünce Derneği Çine Şube’nin eski kullandığı yer 2 yıllığına Çine Adliyesi'ne tahsis edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Yeni Mahalle 288 ada 46 parsel sayılı taşınmazın 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği komisyona havale edildi. Çine İlçesi Hamidabat Mahallesi 170 ada 7 parsel sayılı taşınmazın kamulaştırılması oy birliği ile kabul edildi. Sınırlı Sorumlu Çine Turizm Geliştirme Kooperatifine üye olunması konusu görüşülerek meclis üyelerinden 2 kişi çekimser oy kullanırken madde oy çokluğu ile kabul edildi.

“Bu dönem Başarısız Geçti”

Mecliste gündem dışı konuşmalarda AK Partili Belediye Meclis Üyesi Veysel Tetik, Çine Belediyesinin başarısız bir 5 yıl geçirdiğini öne sürdü. Tetik, “ Büyükşehir, Çine Belediyesi için çok fazla çaba sarf etmediğini düşünüyorum. Köylerden Mahalleye dönüşen yerleşim birimlerimizde birçok problem halen aynı şekilde devam ediyor. Daha farklı bir performans gösterilebilirdi. Bence bu dönem başarısız geçti. Büyükşehir Belediyesi ile Çine Belediyesi'nin Cumhuriyet Halk Parti mensubu olmasına rağmen Çine'ye yeterince hizmet gelmedi. 31 Mart Yerel Seçimlerinde halkın Çine Belediyesinin yöneticilerinin performansını değerlendirecek. Halk 24 Haziran günü genelin performansını oyladı. Şimdi gündem yerel. Bu kez sizin performansınızı değerlendirecek. İller Bankası'ndan ilçe belediyesine gelen bir pay var. Siz performansınızı genel ile kıyaslayarak başarısızlığınızı örtemezsiniz” şeklinde konuştu.

“Hükümet Hizmet Yatırımlarını Durdurdu”

Benim ve bizim performansımızı değerlen diyorsanız Aydın’da 3 tane AK Partili Belediye var gidelim onlara bakalım diyen Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer açıklamasında, “Dediğiniz doğru olabilir, bunun sebepleri de olabilir. İlk 5 yıllık bir dönemin geçiş dönemi olduğunu her zaman söyledik. Ama Büyükşehirden daha az pay aldığınız şeklindeki açıklamanıza ve başarısız olduğumuza da şu yönden karşıyım. Aydın’da 3 tane AK Partili belediye var onlara hep beraber gidelim kıyaslayalım. Onlar ne yapmış, Büyükşehirden ne almışlar bakalım. Havuz yaptık, otogar yaptık, köprü yaptık. Peki siz hükumet olarak Çine'ye ne yaptınız? Ceza evi, hükumet konağı, adliye sarayı hani nerede, yapabildiniz mi? Hükumet hizmetlerini yatırımlarını durdurdu, buna göre aslında biz daha çok hizmet yaptık" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472