banner488

Başkanlar, Çaltı Köprü inşaatını inceledi

Karpuzlu Yolu, Çine Çayı’nın üzerinde Çaltı Köprüsü uygulama projesi inşaat çalışmaları başlatıldı.

Başkanlar, Çaltı Köprü inşaatını inceledi
banner496
 Aydın Ak Parti Milletvekilleri tarafından gündeme gelen eski köprünün yetersiz ve çok fazla yıpranmış olması, buranın yeni bir köprüye ihtiyacı olduğu belirtildi. Çaltı Köprü inşaatını alanını ziyaret eden Çine ve Karpuzlu AK Parti yöneticileri başlayan köprü inşaatını inceledi.

Köprü İnşaat alanı incelemelerinde AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun’a ve yönetim kurulu üyelerine,  AK Parti Karpuzlu İlçe Başkanı Taner Çakar’a, Soner İnşaat sahibi Mehmet Tanrıkulu eşlik etti.

Yeni inşa edilen köprü ile ilgili bilgi veren AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, "Köprü deyip geçmemek lazım, Çaltı Köprüsü’nün inşaatı tamamlandığında 2 milyon liraya mal olacak. Devletimizin, Hükümetimizin yatırımları devam ediyor. Biz de bunların takipçisi olacağız sonuna kadar. Gökyaka yoluna kadar da oraya bir kavşak yapılması planlanıyor. Çine Organize Sanayi Bölgesi’nin girişine ile ilgili oraya kadar çift gidiş ve geliş yol tamamlanırsa daha güzel olacak. Bunu da Taner Başkanımızla birlikte takip edeceğiz. Yıllardan beri bu köprü sorunu inşallah bu sene sonuna kadar çözülmüş olacak” şeklinde ifade etti.

Karpuzlu ilçesi için büyük önem arz eden Çine Çayı üzerindeki Çaltı köprüsünün genişleyecek olmasından son derece memnun olduklarını belirten Karpuzlu İlçe Başkanı Tane Çakar, “Çaltı köprüsünün genişleyecek olmasından ilçe halkımız son derece memnun. Çine ilçe başkanımla uzun süreden beri bunun takibini yapıyorduk. Ak parti aydın milletvekillerimizden Allah razı olsun. Bir an önce inşaatın başlamasında, ihale olmasında sürekli onları rahatsız ettik. Mehmet başkanda bizde sürekli talepte bulunduk. Daha önce ölümlü kaza da olmuştu burada. Hep bunu söyledik,  iki arabanın yan yana geçmesinin mümkün olmadığını iki taraftan birisinin temkinli olmadığı anda kaza olabileceğinden bahsettik. İnşallah köprünün genişlemesiyle ilçemize giden anayol burası, ilçe halkımızın ve Çine’nin de burada köyleri de var onlarında rahat edeceğini düşünüyoruz. İnşallah hayırlısı olur, bir an önce bitmesi konusunda da takipçi olacağız” dedi.

Köprü İnşaatını üstlenen firma sahibi Mehmet Tanrıkulu ödenek yapılırsa Mart ayı sonunda köprüyü bitireceğini söyledi. Köprünün teknik bilgilerini açıklayan Mehmet Tanrıkulu, “Köprü üç açıklıktır. İki tane kenar ayak ve iki tane de orta ayak var. Yeni yılın ilk haftalarında inşaat başladık. En kısa zamanda bitirmek için elimden geleni yapacağım, benim işim bu. Süre uzatımını tanımıyorum, 1967 yıldan beri köprü yapıyorum. Türkiye’nin 48 ilinde köprü yaptım. Artvin de buna dahildir.  Ben başka bir iş yapıyorum. diyorum ki herkes bildiği işi yapsın. Ödenek gelirse martın sonuna kadar köprünü inşaatını tamamlar, buradan araba geçmeye başlar. Ama para olmazsa İncirliova’da paydos ettiğim gibi paydos etmek zorunda kalırsam benim yapabileceğim bir şey yok. Biz sıfır hata ile iş yapmaya çalışıyoruz. Çaltı Köprüsü ayaklarla birlikte 105 metre uzunluğunda, araçların geçeceği yol 10.5 metre genişliğinde olacaktır” dedi.







Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2016, 13:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Onur Can Tanrıkulu
Onur Can Tanrıkulu - 4 yıl Önce

çok güzel

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472