banner488

ASTO Başkanı basın açıklaması yaptı

Aydın Sivil Toplum Örgütleri Platformu (ASTO) Başkanı Veli Tiryaki basın açıklaması yaptı.

ASTO Başkanı basın açıklaması yaptı
banner269

Son günlerde ülke genelinde yaşanan olaylar karşısında tüm vatandaşlarımızı sağduyulu davranmaya davet eden Başkan Tiryaki açıklamasında Bahis Siteleri şunlara değindi; “Terör örgütü IŞİD’in Kobani’ye girmesiyle ülkemiz dışındaki olayları bahane ederek  başlayan sokak gösterilerinin farklı bir boyut kazanmasına ve HDP nin ayrıştırıcı açıklamaları ile ülkedeki gerilimin ile giderek arttırılmasına sebep olmuştur. ASTO olarak ülkemizin içinde bulunduğudurumun 35 kentimizle birlikte Aydın iline yansımasında Aydınlılar olarak büyük üzüntü duyduk. Yalpan davranışların doğru bir hareket olmadığını düşünüyoruz. Türkiye genelinde yaşanan şiddet olaylarına Arappınarı’na (Kobani) yönelik kuşatması bahane edilerek Türk Devletine karşı, Mecliste temsil edilen bir partinin çağrısı ile başlatılan kalkışmayı şiddetle kınıyor, 40’a yakın yurttaşımızın ölümüne şehirlerimizin yakılıp yıkılmasına sebep olanların   yapılan tahribat ve huzursuzluğun sorumlusu olarak Türk Halkından özür dilemelerini bekliyoruz. Başta bayrağımız ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün  büstleri olmak üzere millî birliğimizin sembolü bayrağımıza  yapılan saldırılar asla cezasız kalmamalıdır “ dedi.

Tiryaki, “Türkiyede kardeşlikten bahsedenler  Irak’ta ve Suriye’de Arapların, Türkmenlerin maruz kaldığı katliamlara sessiz kalmalarını manidar buluyoruz. Olayları çıkaranların derdi Kobani’de hayatları tehlikede olan Kürtler değildir. Bölgedeki Kürt nüfusun tamamına yakını daha önceden Türkiye’ye sığındığı gibi IŞİD saldırısı arifesinde ve sırasında kaçan Kürtlere de Türkiye kucak açmıştır. Türkiye bataklığa çekilmek istenmektedir. PKK/PYD’nin insan hakları gibi bir dava ile asla alakası yoktur. Onların Türkiye’deki destekçileri de insani kaygılarla hareket etmiyor; siyasi hesaplarla insan hayatlarını kolayca feda eden provokasyonlar yapıyorlar” Bu olayların müsebbipleri bulunup Yüce Türk Adaletinin karşısına çıkartılmalıdır. Saldırılar asla cezasız kalmamalıdır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine baş sağlığı diliyoruz”dedi.


Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2014, 13:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
AHMET KURT VAN
AHMET KURT VAN - 10 yıl Önce

ülkemiz zor bir sınavdan geçiyor. bugünlerde daha çok birlik beraberliğe ihtiyacımız var. kürtlerin içinde sessiz çoğunluk bu olaylara sıcak bakmıyor. kürtlerin kürt ayrılıkcılarının yaptıklarından en az türk kardeşlerimiz kadar rahatsız olduğunu bilinmesini istiyorum.

SIRADAKİ HABER

banner472