banner488

AK Parti'li Posacı’dan Aydın'ın 99. Kurtuluş Yıldönümü Kutlama Mesajı

AK Parti'li Posacı’dan Aydın'ın 99. Kurtuluş Yıldönümü Kutlama Mesajı
banner496

AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Aydın ve ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı yayınladığı mesajında, “Aydın ve ilçelerinin Düşman İşgalinden Kurtarılışının 99. Yıldönümü Kurtuluş Savaşımızın zaferle sonuçlanmasındaki önemli nirengi noktalarından birisi de “Aydın Savunması” dır. İlk kez 27 Mayıs 1919 da işgale uğrayan Aydınımız 30 Haziran 1919 da kurtarılmış fakat ne yazık ki Yunan Ordusu’nun yardımına gelen destek kuvvetleriyle birlikte 5 Temmuz 1919 da 2.kez işgal edilmiştir. Bu kara günden sonra tüm çabalara rağmen 3 yıldan fazla bir süre işgal altında kalan Aydın, Yunan mezalaimini en ağır yaşayan şehirlerimizden olmuştur.

30 Ağustos 1922 de büyük bir zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin ertesi günü Zafertepe Çalköy’de bir evde toplanan Başkomutan ve silah arkadaşları yaptıkları durum değerlendirmesinde, Yunan Kuvvetleri’nin toparlanmasına meydan vermeden İzmir’e girme kararını verdiler. Bunun üzerine 1 Eylül 1922 de Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün yayımladığı emir komutanından erine tüm askerlerimize okundu.Bu metin ile verilen "Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri!" emri ile harekete geçen ordu güçleri, yerelde düşmanla başından beri mücadele veren Kahraman Efelerin güçleriyle birleşmiş ve bu topyekün mücadele sayesinde 1 hafta gibi kısa sürede Aydın’ım işgali ebediyete kadar sonlandırılmıştır. Bu şanlı mücadeleyle 3 Eylül’de Buharkent,5 Eylül’de Kuyucak, Nazilli, Sultanhisar,6 Eylül’de Umurlu, Köşk, Söke ve 7 Eylül’de Aydın ,İncirliova, Germencik, Kuşadası Yunan işgalinden kurtarılmıştır.

Bu vesileyle tüm hemşerilerimizin kurtuluş gününü en içten duygularla kutluyor, Yörük Ali Efe, Demirci Mehmet Efe, Mestan Efe, Emir Ayşe Efe, Danişmentli İsmail Efe, Sökeli Cafer Efe ve adını yazamadığımız birçok isimsiz kahraman başta olmak üzere, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve ölümüne mücadele veren kahraman ordumuzun mensuplarını minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472