banner488

TOBB Diyarbakır'da imam hatip lisesi yaptıracak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Diyarbakır'da imam hatip lisesi yaptırmak için kolları sıvadı.

TOBB Diyarbakır'da imam hatip lisesi yaptıracak
banner496

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB'un Diyarbakır'da yaptıracağı imam hatip lisesine ilişkin, ''TOBB olarak biz de bölgedeki dönüşüme katkıda bulunmak, 'Biz de sizin yanınızdayız' demek istedik. 'Çorbada tuzumuz olsun' dedik. Yatırımın en önemlisinin de gençlere yapılan yatırım olduğunu düşündük'' dedi.

Lisenin yapımına ilişkin protokol, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve TOBB Yönetim Kurulu'nu temsilen TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faik Yavuz ile TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Akyıl arasında imzalandı.

Protokole şahit olarak imza atan Hisarcıklıoğlu, sözlerine ''Cephanelikte gerçekleşen patlamalarda 25 şehit verdik. Allah makamlarını cennet etsin'' ifadesiyle başladı.

Hisarcıklıoğlu, Diyarbakır'ın kültürü ve tarihi mirası ile Türkiye'nin güzide şehirlerinden biri olduğunu belirterek, doğunun incisi olma yolunda adım adım ilerlediğinin altını çizdi.

Yatırım ortamını iyileştiren çalışmaların meyvelerini vermeye başladığını kaydeden Hisarcıklıoğlu, Diyarbakır'a yapılacak yatırımların istihdam ve refah yaratarak bölgenin dertlerine derman olacağını vurguladı.

Hisarcıklıoğlu, ülke olarak zor bir dönemden geçildiğine dikkati çekerek, ''Terörden medet umanlar bizi bize düşürmek istiyorlar. Ama bunu yapamayacaklar. Çünkü biz, bir ve beraber olursak önümüzde hiçbir şey duramaz, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir engel kalmaz. Yapmamız gereken tek şey, tek yürek olarak çalışmaya devam etmek'' diye konuştu.

Rifat Hisarcıklıoğlu, yatırımların birlik ve beraberliğin göstergesi olduğunu belirterek, sözlerine Goldenbahis şöyle devam etti:

''TOBB olarak biz de bölgedeki dönüşüme katkıda bulunmak, 'Biz de sizin yanınızdayız' demek istedik. 'Çorbada tuzumuz olsun' dedik. Yatırımın en önemlisinin de gençlere yapılan yatırım olduğunu düşündük. Geleceğimiz olan gençlerimizin iyi bir okulda, modern dersliklerde eğitim almaları için kolları sıvadık. Diyarbakır Valimiz, vekilimiz, oda ve borsa başkanlarımız bizden Diyarbakır için bir imam hatip lisesi istediler. Biz de Yönetim Kurulu olarak TOBB İmam Hatip Lisesi'ni yapma kararını aldık. Ayrıca bu, TOBB'un 60'ncı yıldönümü anısına yapılmış olacak.''

Okulu bir yıl içerisinde bitirmeyi planladıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin bir fakültesini de Diyarbakır'a kurma noktasında çalışmalarının devam ettiğini hatırlattı.

-''Diyarbakır'ın gerçek noktada iyi algılanamadığını düşünüyoruz''-

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak da, Diyarbakır için yanlış bir güvenlik algısı olduğunu, tüm iş dünyasının Diyarbakır'a gelip yatırım avantajlarını kullanmalarını istediklerini bildirdi.

Vali Toprak, Diyarbakır'ın ihracat noktasında rekabet üstünlüğü olduğuna dikkati çekerek, ''Biz Diyarbakır'ın gerçek noktada iyi algılanamadığını düşünüyoruz'' dedi.

Bölgede çeşitli projeler gerçekleştirilirken, eğitim kalitesini de eş zamanlı olarak iyileştirmek gerektiğini belirten Toprak, bu çerçevede bu eğitim protokolünün çok önemli olduğunu düşündüklerini söyledi.

''Eğitim meselesini zamanınında çözebilseydik, bugün zamanımızı ciddi şekilde meşgul eden problemlerle uğraşmazdık'' diyen Toprak, TOBB ETÜ'nün Diyarbakır'da fakülte açacak olmasının kendilerini gururlandırdığını ifade etti.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu da, bir gazetecinin ''akil adamlar komisyonu kurulması'' söylemlerine ilişkin sorusuna, ''Kürt sorunu başta olmak üzere önemli meselelerimiz var. Bu konu mecliste ve siyasetle çözülmelidir. Hiçbir siyasi parti bu konuda siyasi hesap yapmaması gerekirken, maalesef muhalefetin 'bu konudan AK Parti'yi vurabilir miyiz' şeklindeki tavrı da zaman zaman çözümü zayıflatmaktadır. Yarın böyle bir toplantı İstanbul'da gerçekleşecek. Çözüme katkı sunabilecek tarafsız, samimi birileri varsa buyursunlar'' yanıtını verdi.

İmza törenine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Remzi Can da katıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472