banner488

Belediye, Üreticiyle Elele

Çine Organik Zeytinyağı Şişelerde

Belediye, Üreticiyle Elele
banner496
 Çine Ziraat Odası ve Çine Belediyesi’nin ortaklaşa hazırladıkları ‘Belediye üretici el ele, Çine organik zeytinyağı şişelerde’ projesi için GEKA’dan onay alındığını söyleyen Başkan Dinçer; “Denizli’de GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ile birlikte sözleşmeye imzalarımızı attık. Projenin sonuçlanma süresi 24 ay olarak hesaplanmış ancak biz Çine Belediyesi olarak daha kısa bir sürede projeyi tamamlayıp üreticilerimizin hizmetine sunmayı düşünüyoruz” dedi.

Zeytin ve zeytinyağı Allah’ın doğa eliyle insanlığa bahşettiği en değerli yiyecek maddesi olduğuna değinen Başkan Dinçer, “Çine zeytin cinsi olarak büyük oranda Memecik türü yağlık zeytin üreten bir bölgedir, bizim zeytinimiz başka bölgelerde sofralık olarak pek fazla tüketilmez. Memecik zeytinin yağı diğer cinslere göre örneğin Gemlik, Edremit zeytinyağlarına göre raf ömrü en uzun zeytinyağı olduğu bilimsel kurumlarca da kanıtlanmıştır. Ziraat Odası ve Tariş Zeytinyağı Birliğinin öncülüğünde Organik Zeytin ve Zeytinyağı Sertifikasyonu çalışmaları halen devam etmektedir.”

Çine Belediyesi olarak Çine’de üreticilerimizin sertifikasyon çalışmalarından sonra “Çine Topçam Madran Organik Zeytinyağı”,”Çine Madran Naturel Sızma Zeytinyağı” adı altında marka tescilini yaptırıp patentini aldıklarını söyleyen Dinçer açıklamışında şunları söyledi;”Tanıtım amaçlı ilk fason üretimimizi gerçekleştirdik. Çine Belediyesi olarak sadece geleneksel belediye hizmetlerinin yeterli olmadığını bölgenin tarımsal anlamda sürdürülebilir kalkınması içinde canla başla çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Bu çalışmalarımız devam ederken diğer yandanda Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından “2015 yılı Mali Destek Programları” açık teklif çağrısı yapılmış ve Belediyeler için öncelik alanı olan “Üretim ve Ticaret Alt Yapısının Geliştirilmesi (küçük ölçekli alt yapı projelerine yönelik) mali destek programına “Belediye üretici elele, Çine Organik Zeytinyağı şişelerde” adlı proje ile başvuruda bulunduk. Güney Ege Kalkınma Ajansına sunulan projeler Ağustos ayında yapılan değerlendirme sonucunda projemiz kabul edildi. Proje’nin  600 bin lirasını GEKA finansmanı,720 bin242 lirasını belediyeden karşılanmak üzere toplam bütçesi 1 milyon320 bin 242 liradır. Proje iştirakçimiz Çine Ziraat Odası’dır. Bu proje ile ilçemizde Ziraat Odası’na kayıtlı 2008-2009 dan bu yana organik zeytin sertifikasına sahip zeytin üreticilerinin belediye ile ortaklaşa bir platformda organik zeytinlerin sıkılarak organik zeytinyağlarının şişelenmesi ve sonrasında iyi pazarlama alt yapısıyla pazarlanması amaçlanmaktadır. Böylelikle organik zeytin üretici altyapısı oluşan ilçemizin kırsal kalkınmasına, organik zeytinyağımızın ortak bir marka altında yurtiçi ve yurt dışında tanınırlığının sağlanmasına, ticaret altyapısının kazandırılması ile de üreticilerin kazanmasına öncü olunacaktır. Organize Sanayi Bölgesi’nde belediyeye ait 20 dönümlük bir yerimiz var. İlk etap da 5 dönüm yeri bu tesisimizi kuracağız. Kurulacak olan tesis 510 metrekarelik  kapalı alanlı çelik ve betonarme yapılı kontinü, sistem zeytinyağı ekstrasyon tesisi 60 tonluk soğuk sıkım,2 fazlı çevre duyarlı, organik zeytinyağının kalitesinden ödün vermeyen bir sistem olacaktır. Amacımız para kazanmak değil. Üreticimizin zeytinyağını daha fazla ücretle satmaları sağlamak. Birçok zeytin üreticilerimi var. Ama bu güne kadar kurmadılar. Bunları örnek olmak istiyoruz. Heyecanımıza yitirmedik ve eskisinde daha heyecanlıyız” şeklinde ifade etti.

Böyle projeleri Oda olarak canı gönülden destekliyoruz diyen Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Böyle ciddi projelerde bir yere yumruk vurup bu projelerin canlandırılması için çalışıyoruz. Zeytini en iyi kalitede yetiştiriyoruz ama muhafazasında sorun var petrol ürünlerini içinde saklayarak kendimiz kirletiyoruz. Çine Belediye Başkanımız Salih Dinçer, böyle bir projeyi bize sunduğunda Ziraat Odası ekibi olarak canı gölünden destekleyeceğimizi söyledik. Ben böyle projelerin daha da artmasını temenni ediyorum.”

 

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2015, 09:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Cavit Yetiştirici
Cavit Yetiştirici - 8 yıl Önce

Bravo tebrikler çine Ziraat odasına ve Çine Belediye Başkanlıģina.Birlikten kuvvet doģar bizim karpuzlu belediye ve ziraat odasıufak tefek işlerle uģraşiyorlar.Ama ne olursa olsun bizde org.te zeytini çok iyi noktaya taşiyacaģiz Allahın izniyle

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472