banner488

Çine’de ‘E-Twinning’ Proje Sergisi Açıldı

Çine’de ‘E-Twinning’ Proje Sergisi Açıldı
banner496

Beş okulun ortak olduğu eTwinning projesi ‘Okuyorum Çiziyorum’ kapsamında birinci sınıf öğrencilerin ürettiği sanat eserleri sergisi açıldı.

Hüseyin Özkan İlkokulu öğretmenleri Seçil Aydın, Bahar Yıkılmaz, Nükhet Yüksel ve Serpil Muslu ve öğrencileri, Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu öğretmlenleri Fadime Kiraz ve Sibel Karaköse ve öğrencileri, Akçaova İlkokulu öğretmenleri Funda Gültin, Ayla Yelen ve öğrencileri, Atatürk İlkokulu öğretmeni Selda Motor ve öğrencileri ile Karakollar İlkokulu öğretmeni Esma Arpalı ve öğrencilerinin ortak olduğu eTwinning projeleri sergisi gerçekleştirildi.

Projenin sergi açılışına, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, Çine Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, AK Parti Çine Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kuvayi Milliye Parkı’nda gerçekleştirilen sergide e-Twinning projese temsilcisi öğretmen Neslihan Erincik açılış konuşmasında, “E-Twinning Avrupa çapında tüm okulların katıldığı teknoloji ve işbirliği içeren sevgi ve hoşgörü barındıran gönüllü bir eğitim platformudur. Son 2 senedir biz de ilçe olorak bu platformda yerimizi aldık. Çine İlçe Milli Eğitimine bağlı 70’e yakın proje yapılmıştır. 14 öğretmenimiz Türkiye, 4 öğretmenimiz de Avrupa çapında ödüller almıştır. 3 okulumuz da Avrupa’nın sayılı okulları listesine girmeyi başarmıştır. Projemiz ilkokul 1. Sınıf öğrencilerinin okumayı sevmelerini sağlamak, kalem tutma becerilerini güçlendirmek, hayal güçlerini geliştirmek için tasarlanmıştır. Uzaktan eğitim sürecinde okuma ve yazma becerilerini geliştirmek için öğretmenlerimiz bunu hem daha eğlenceli hem de daha kalıcı hale getirmek için ayrıca gayret sarf etmiştir. Duyarlılık, saygı, sevgi, empati, yardımseverlik, doğruluk, dürüstlük, dostluk temalarının işlendiği resimlerde aynı zamanda resimlerle paralel olarak etkinlikler düzenlenmiştir. Bizlere desteklerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan’a ve emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederiz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472