banner488

Bakan Yılmaz, ADÜ Akademik Yılı Açılışına katıldı

Bakan Yılmaz, ADÜ Akademik Yılı Açılışına katıldı
banner496
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adnan Menderes Üniversitesi(ADÜ)'nün 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılarak üniversitede ders verdi.

ADÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen törene Bakan İsmet Yılmaz'ın yanı sıra Rektör Prof Dr. Cavit Bircan, Vali Ömer Faruk Koçak, Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, Garnizon Komutanı Jn. Albay Halil Şen ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof Dr. Törün Özer, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Adnan Menderes Üniversitesi'nin geçen 25 yılda adını kabul ettirmiş başarılı bir üniversite olduğunu belirten Bakan İsmet Yılmaz, " Bu üniversite çok daha büyük başarılara imza atacaktır. Rektörlük Bakanımız bir hata ile burada diye. Aydın Üniversitesi’nin Akademik yılı açılışına katılmaya karar verdik bunu da özel kalemime bildirdi. Aydın Üniversitesi, deyin herhalde Aydın’daki üniversite anlaşılmış. İstanbul Aydın Üniversitesi denildiği halde akla Aydın’daki Adnan Menderes üniversitesi geliyorsa bu çok güzel bir şey. Çok şey yaptık ama her şeyi yapmadık önümüzdeki dönemde omuz omuza her şeyi başaracağız. Aldığımız Türkiye’den daha bir Türkiye ile gidiyoruz. Daha iyi bir gelecek eğitimden geçiyor. Eğitimini ihmal eden her şeyini ihmal eder. Bizim dönemde eğitime hiçbir dönemde olmadığı kadar önem verdik. Bu Türkiye’nin hak ettiği yere ulaşması için eğitimde kalitenin artırılması gerekiyor. Eğitim ile öğrencilerimize beceriler kazandırmak bilimsel ve çağdaş bir eğitim vermek istiyoruz. İlim bilim ışığını takip edeceğiz. Gayri Milli Hasılasının yüzde 2’sini eğitimde ayırmaktadır. Türkiye’de bu oran geçen yıllarda yüzde 5’tir ve bu oran daha da artmıştır." dedi. Demokrasi şehitlerini yad etti. Kahraman bir milletin kanıyla canıyla tanka topa karşı yazdığı bu şanlı destanın mutlaka gelecek nesillere aktarılması lazım diyen Bakan Yılmaz, " Bu milli güç bu topraklarda ilelebet bağımsız ve hür yaşatacak iradedir. Şanlı demokrasi direnişinde can siper hane mücadelede eden ve şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Bize düşen onların adlarını sonsuza dek yaşatmaktır. Bunun için durmadan çalışacağız. Yoksul olan yerde kavga bitmez yoksulluğu mutlaka bitirmeliyiz. Cehaletin olduğu yerde de kavga bitmez onu da en aza indirmeliyiz. Allah bu millete yükünü taşıyacak güç, ayağını sürçtürmeyecek akıl ve yürek versin. Birlik ve beraberlik içinde bulunduğumuz günlerden çok daha parlak günler bizi beklemektedir." diye konuştu.

Vali Koçak, 'Gençliğimizin mayasında demokrasi ve hürriyet var'

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, gençlere 15 Temmuz’da gösterdikleri mücadele için tebrik ederek, “Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümünü kutlayacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devletine sahip çıkmış 15 Temmuz gecesi caddelerde, sokaklarda her yerde demokrasiye sahip çıkarak kendi iradesine sahip çıkarak zamanında Merhum Adnan Menderes’e gösteremediğimiz bu sahip çıkma işini, 15 Temmuzda Aydın, iradesine sahip çıkarak göstermiştir. Gençliğimizin mayalarında demokrasi, hürriyet var bu mayayı kimsenin gücü yetemeyecektir. Bunda Milli Eğitimimizin önemli bir kolu olduğuna söylemeye gerek yok." ifadelerini kullandı.

Rektör Bircan, ADÜ'yü anlattı

Adnan Menderes Üniversitesi’nin 60 bine yakın kocaman bir aile olduğunu belirten Rektör Cavit Bircan, “Rutin olandan farklı bir şey yaparsak farklılaşırız. Değişik projeleri her zaman desteklemek isteriz. Amacımız insanların önünü açmaktır. Dünya stantlarının üzerinde bir eğitim vermek istiyoruz. Aydın’da bundan daha büyük bir kurum yoktur. Üniversitemize Teknokent’imizi kuruluyor, bu Aydın için çok önemlidir. Yine üniversite olarak birçok proje üretiyoruz. Üniversitemize 6 tane yeni fakülte kazandırdık bunların en önemlisi Hemşirelik Fakültesidir. Üniversite olarak ilginç bölümler açmayı hedefliyoruz. Japon Dili ve Edebiyatı Bölümü açacağız. Öğretim üyesi olarak başvurusunu yoğun olarak alıyoruz” diye konuştu.Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin Bölge Hastanesi olma kıvamına geldiğini kaydeden Bircan, “Değişik bölgelerden gelen hastaların hayatlarını kurtardık. Sağlam çıkamaz denilen hastaları sağlam bir şekilde taburcu ettik” ifadelerini kullandı.

Üniversiteye bir ameliyat kurulması gerektiğini belirten Bircan, 1 milyon TL ihtiyaç olduğunu söyledi. Jeotermale değindiHastane ile ilgili projelerinin olduğunu ifade eden Cavit Bircan, “Birçok ünitemiz var. Projelerimiz çok büyük bu yüzden maddi bazı cihazları alabilmek için maddi desteğe ihtiyacımız var. Yine Türkiye’nin en büyük uyku ünitesini oluşturacağız. Ayrıca Jeotermalle ilgili çalışmalar yapacağız. Bir araştırma merkezi kuracağız gerekli kaynağımızı oluşturduk. Aydın’ın böyle bir araştırma merkezine ihtiyacı var çünkü insanlarımızın bilinçlendirmek istiyoruz." şeklinde konuştu. Tören sonrası Bakan Yılmaz ADÜ 25.Yıl Fotoğraf Sergisi'ni gezdi.







Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472